Nincs kedved pepecselni a csirke szétbontásával, pácolásával? Semmi gond. A megoldás gyors és egyszerű: són sült egész csirke.
Són sült egész csirke hozzávalói:
- 1 db egész csirke (kb.1,2-1,4 kg)
- só ízlés szerint a csirkére
- őrölt bors ízlés szerint
- szárnyas fűszerkeverék
- 1 kk. majoránna
- 1 kg só
Són sült egész csirke elkészítése:
- Mosd meg alaposan az egész csirkét.
- Dörzsöld be a csirke külső felszínét és a bőr alatti részeket is alaposan sóval, borssal és némi szárnyas fűszerkeverékkel.
- Szórd a csirke belsejébe a morzsolt majoránnát és egy kevés szárnyas fűszerkeveréket.
- Öntsd az 1 kg sót egy tepsibe és tedd rá a csirkét.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tedd a tepsit. Süsd 1 órán át a csirkét és közben 2-3 alkalommal fordítsd meg az egész csirkét.
- Az 1 óra elteltével emeld fel a hőfokot 220 fokra és süsd a csirkét további 30 percig, míg jó ropogós lesz.