egész csirke sütve, són sült csirke

Són sült egész csirke

Nincs kedved pepecselni a csirke szétbontásával, pácolásával? Semmi gond. A megoldás gyors és egyszerű: són sült egész csirke.

Són sült egész csirke hozzávalói:

Són sült egész csirke elkészítése:

  • Mosd meg alaposan az egész csirkét.
  • Dörzsöld be a csirke külső felszínét és a bőr alatti részeket is alaposan sóval, borssal és némi szárnyas fűszerkeverékkel.
  • Szórd a csirke belsejébe a morzsolt majoránnát és egy kevés szárnyas fűszerkeveréket.
  • Öntsd az 1 kg sót egy tepsibe és tedd rá a csirkét.
  • 180 fokra előmelegített sütőbe tedd a tepsit. Süsd 1 órán át a csirkét és közben 2-3 alkalommal fordítsd meg az egész csirkét.
  • Az 1 óra elteltével emeld fel a hőfokot 220 fokra és süsd a csirkét további 30 percig, míg jó ropogós lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük