A csirkeszárny egy sokak által méltatlanul alábecsült alapanyag, pedig könnyűszerrel lehet belőle finom ételt készíteni. Jó példa erre a mustáros csirkeszárnyak sörben párolva.
Sörben sült mustáros csirkeszárnyak hozzávalói:
Mustáros csirkeszárnyak sörben párolva recept:
- A csirkeszárnyakat mosd meg és fektesd egy tepsibe őket.
- Sózd és borsozd a felületüket, a vajat pedig darabokban dobd a szárnyak közé.
- Evőkanál segítségével kend meg mustárral a csontos húsdarabokat, majd öntsd a tepsibe a sört.
- A tepsit fedd le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt párold meg a csirkeszárnyakat. Aztán vedd le a fóliát és pirítsd meg a csirkeszárnyakat.
- Sokféle gluténmentes körettel kínálhatod. Pl. áfonyás rizs, burgonyapüré, főtt quinoaköret, cukkinicsíkok parmezánnal.