gluténmentes csirkeétel, gluténmentes ebéd

Tejszínes-gombás csirkeragu

Akár friss nyers csirkehúsból, akár csirkehús maradékból is készítheted, tálalhatod rizzsel, tésztával és gyorsan elkészíthető: tejszínes-gombás csirkeragu.

Tejszínes -gombás csirkeragu hozzávalói:

Tejszínes-gombás csirkeragu elkészítése:

  • A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel, a gombát tisztítsd meg, mosd meg, csepegtesd le, majd méretétől függően vágd vékony szeletekre vagy kisebb darabokra, de ha apró vadon termő gombával dolgozol (pl. csibegomba), akkor már alapból megfelelő a méret.
  • A vöröshagymát kevés zsiradékon kezd el megdinsztelni.
  • Ha nyers hússal dolgozol, akkor azt vágd vékony csíkokra és add hozzá a zsírban dinsztelődő vöröshagymához.
  • Sózd, borsozd.
  • Ha a hús kifehéredett, add hozzá a gombát is, majd öntsd rá a tejszínt és szórd meg majoránnával.
  • Az egészet főzd jól össze. A csirkehús csíkok hamar megpuhulnak, a gomba is könnyen átfő, a víztartalom elfő, az étel besűrűsödik.
  • Ha szükséges sózz utána.
  • Tésztával, rizzsel is tálalhatod.

Tejszínes-gombás csirkeragu elkészítése maradék húsból:

  • A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel, a gombát tisztítsd meg, mosd meg, csepegtesd le, majd méretétől függően vágd vékony szeletekre vagy kisebb darabokra, de ha apró vadon termő gombával dolgozol (pl. csibegomba), akkor már alapból megfelelő a méret.
  • A vöröshagymát kevés zsiradékon kezd el megdinsztelni.
  • Add hozzá a gombát, sózd, borsozd. Fedő alatt 5 percig párold.
  • Ha maradék csirkehússal dolgozol, akkor azt szedegesd le a csontokról, vágd vékony csíkokra.
  • Add a maradék csirkehús csíkokat a gombához, majd öntsd rá a tejszínt és szórd meg majoránnával.
  • Az egészet főzd jól össze. Ha a víztartalom elfő, az étel besűrűsödik.
  • Ha szükséges sózz utána.
  • Tésztával, rizzsel is tálalhatod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük