Imádod a csirkehúst, de már unod a szokásos sült csirkét, rántott csirkét stb.? Próbáld ki ezt a receptet: omlós zamatos csirkecombok.
Omlós zamatos csirlecombok hozzávalói:
- zsiradék
- 2 db teljes csirkecomb
- 50 g húsos szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 db citrom leve
- só
- bors
- 1 dl húsleves-alaplé
- 3 db zsályalevél
- 1 db tojássárgája
Omlós zamatos csirkecombok elkészítése:
- A csirkecombok mindkét oldalát egy serpenyőben kevés zsiradékon néhány perc alatt pirítsd meg, majd tedd félre őket.
- A serpenyőben a maradék zsíron kezd el pirítani a felkockázott szalonnát, majd add hozzá a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
- Néhány perc múlva öntsd bele a fehérbort és további 2-3 perc múlva tedd vissza a csirkecombokat a mártásba.
- Öntsd hozzá a citrom levét, a húsleves alaplevet, sózd és borsozd.
- Párold a combokat a mártásban kb. 30 percig, amíg meg nem puhulnak.
- Aztán ismét vedd ki a combokat egy tepsibe és a sütőben grillfokozaton pirítsd meg a tetejüket.
- A mártásba tedd bele a zsályaleveleket, aztán néhány perc múlva vedd le a tűzről.
- A tojássárgáját keverd el 1 evőkanál langyosra hűlt mártással, aztán még eggyel és még eggyel. Majd újra tedd a tűzre a mártást és keverd bele a tojásos elegyet. Melegítsd forrásig, aztán zárd el.
- Tálaláskor kanalazz a mártásból a megpirult csirkecombok köré.
Jó étvágyat!