zöldborsós-gombás csirkés ragu

Imádod a csirkés ételeket és előnyben részesíted azokat, amelyekben zöldség is van? Ajánljuk figyelmedbe az alábbi csirkemelles zöldséges receptet: gombás-zöldborsós csirkeragu tésztához, rizshez, krumplikörethez.

Gombás-zöldborsós csirkeragu hozzávalói:

Gombás-zöldborsós csirkeragu elkészítése:

  • A csirkemelleket vágd vékony csíkokra. Majd sózd és borsozd.
  • Egy serpenyőben forrósítsd meg a zsiradékot, majd tedd bele a fűszerezett csirkemell csíkokat és pirítsd őket meg.
  • Ha a csirkemellcsíkok kezdenek pirulni, add hozzá a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
  • Néhány perc múlva add hozzá a feldarabolt gombát vagy gombákat, a zöldborsót és öntsd rá a 2 dl húsleves alaplevet. Fedő alatt főzd addig míg a borsó meg nem puhul teljesen.
  • Végül keverd bele a 2 dl főzőtejszínt és kissé sűrítsd a csirkés ragut.
  • Ha szükséges sózz utána és borsozd is meg ízlés szerint.
  • Rizzsel, tésztával, különböző krumpliköretekkel is tálalhatod.

További gluténmentes csirkés receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük