Imádod a csirkés ételeket és előnyben részesíted azokat, amelyekben zöldség is van? Ajánljuk figyelmedbe az alábbi csirkemelles zöldséges receptet: gombás-zöldborsós csirkeragu tésztához, rizshez, krumplikörethez.
Gombás-zöldborsós csirkeragu hozzávalói:
- 3 evőkanál zsiradék
- 1 pár kicsontozott csirkemell
- só
- bors
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 25 dkg gomba
- 2 dl húsleves alaplé
- 2 dl főzőtejszín
Gombás-zöldborsós csirkeragu elkészítése:
- A csirkemelleket vágd vékony csíkokra. Majd sózd és borsozd.
- Egy serpenyőben forrósítsd meg a zsiradékot, majd tedd bele a fűszerezett csirkemell csíkokat és pirítsd őket meg.
- Ha a csirkemellcsíkok kezdenek pirulni, add hozzá a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
- Néhány perc múlva add hozzá a feldarabolt gombát vagy gombákat, a zöldborsót és öntsd rá a 2 dl húsleves alaplevet. Fedő alatt főzd addig míg a borsó meg nem puhul teljesen.
- Végül keverd bele a 2 dl főzőtejszínt és kissé sűrítsd a csirkés ragut.
- Ha szükséges sózz utána és borsozd is meg ízlés szerint.
- Rizzsel, tésztával, különböző krumpliköretekkel is tálalhatod.