Valami újszerű gombás ételre vágysz? Csak néhány egyszerű alapanyagra lesz szükséged és készíthet is a gluténmentes palacsinta gombával töltve.
Gluténmentes palacsinta gombával töltve hozzávalók:
- 8 db gluténmentes palacsinta
- 20 dkg gomba (csiperke, csibegomba, ízletes vargánya stb.)
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1,5 dl tejföl
- étolaj
- kb. 2 db paradicsom
- só ízlés szerint
- bors
Gombával töltött gluténmentes palacsinta elkészítése:
- Készítsd el a gluténmentes palacsintákat. Készíthetsz gluténmentes rizslisztes palacsintát, hajdinapalacsintát vagy akár gesztenyelisztből gluténmentes palacsintát.
- A vöröshagymát vágd apró kockákra, majd kevés étolajon fonnyaszd meg.
- Ha a vöröshagyma meg kellően átsült, add hozzá az apróra vágott gombát. Sózd és borsozd ízlés szerint.
- Ha a gomba is kissé megpirult vedd le a tűzről. Ha szükséges sózz meg.
- Kanalazd a gluténmentes palacsinták közepére a gombás – vöröshagymás keverékkel úgy, hogy a palacsinta négy oldalát fel tudd hajtani a gombás keverék tetejére úgy, hogy teljesen fedje a tölteléket a palacsintatészta.
- Tedd a megtöltött palacsintákat egy zsiradékkal vékonyan kikent tepsibe. Minden kupac tetejükre fektess paradicsomkarikákat, tegyél rájuk 1-1 evőkanál tejfölt és végül oszlasd el rajtuk a reszelt trappista sajtot.
- Forró sütőbe tedd a tepsit és süsd addig, amíg a sajt rá nem pirul a töltött palacsinták tetejére.