gluténmentes gombával töltött sült palacsinta

Gluténmentes palacsinta gombával töltve

Valami újszerű gombás ételre vágysz? Csak néhány egyszerű alapanyagra lesz szükséged és készíthet is a gluténmentes palacsinta gombával töltve.

Gluténmentes palacsinta gombával töltve hozzávalók:

Gombával töltött gluténmentes palacsinta elkészítése:

  • Készítsd el a gluténmentes palacsintákat. Készíthetsz gluténmentes rizslisztes palacsintát, hajdinapalacsintát vagy akár gesztenyelisztből gluténmentes palacsintát.
  • A vöröshagymát vágd apró kockákra, majd kevés étolajon fonnyaszd meg.
  • Ha a vöröshagyma meg kellően átsült, add hozzá az apróra vágott gombát. Sózd és borsozd ízlés szerint.
  • Ha a gomba is kissé megpirult vedd le a tűzről. Ha szükséges sózz meg.
  • Kanalazd a gluténmentes palacsinták közepére a gombás – vöröshagymás keverékkel úgy, hogy a palacsinta négy oldalát fel tudd hajtani a gombás keverék tetejére úgy, hogy teljesen fedja a tölteléket a palacsintatészta.
  • Tedd a megtöltött palacsintákat egy zsíradékkal vékonyan kikent tepsibe. Minden kupac tetejükre fektess paradicsomkarikákat, tegyél rájuk 1-1 evőkanál tejfölt és végül oszlasd el rajtuk a reszelt trappista sajtot.
  • Forró sütőbe tedd a tepsit és süsd addig, amíg a sajt rá nem pirul a töltött palacsinták tetejére.

További gombás ételek receptei:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük