erdei gombás tészta gesztenyemártással

Erdei gombás tészta gesztenyemártással

Szereted az ízekben gazdag ételeket? Unod már a szokásos tésztára való ragukat? Próbáld ki ezt: erdei gombás tészta gesztenyemártással gluténmentesen.

Erdei gombás tészta gesztenyemártással gluténmentesen hozzávalói:

Erdei gombás tészta gesztenyemártással gluténmentesen elkészítése:

  • A főtt gesztenyét zúzd össze és add hozzá a zúzott fokhagymát, 1-2 evőkanál olívaolajat, kevés sót és borsot.
  • Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat és tedd rá a vegyes erdei gombát. Pirítsd néhány percig, majd öntsd rá a mézbort és párold benne tovább a gombákat.
  • Sós vízben főzd al dentére a gluténmentes tésztát, majd add hozzá a kifőtt tésztát a párolt gombához. Forrósítsd össze és add hozzá a fokhagymás gesztenyemasszát is.
  • Ha túl száraz, nem elég szaftos az étel a tészta főzőlevélből adhatsz hozzá néhány evőkanálnyit.
  • Tálalás előtt szórd meg az ételt apróra vágott petrezselyemzölddel és a reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat!

További gluténmentes tésztás ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük