Szereted az ízekben gazdag ételeket? Unod már a szokásos tésztára való ragukat? Próbáld ki ezt: erdei gombás tészta gesztenyemártással gluténmentesen.
Erdei gombás tészta gesztenyemártással gluténmentesen hozzávalói:
- 10 dkg főtt szelidgesztenye
- 40 dkg vegyes erdei gomba
- 40 dkg gluténmentes tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 1 dl mézbor
- 5 dkg reszelt parmezán
- petrezselyemzöld
- olívaolaj
- só
- bors
Erdei gombás tészta gesztenyemártással gluténmentesen elkészítése:
- A főtt gesztenyét zúzd össze és add hozzá a zúzott fokhagymát, 1-2 evőkanál olívaolajat, kevés sót és borsot.
- Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat és tedd rá a vegyes erdei gombát. Pirítsd néhány percig, majd öntsd rá a mézbort és párold benne tovább a gombákat.
- Sós vízben főzd al dentére a gluténmentes tésztát, majd add hozzá a kifőtt tésztát a párolt gombához. Forrósítsd össze és add hozzá a fokhagymás gesztenyemasszát is.
- Ha túl száraz, nem elég szaftos az étel a tészta főzőlevélből adhatsz hozzá néhány evőkanálnyit.
- Tálalás előtt szórd meg az ételt apróra vágott petrezselyemzölddel és a reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat!