Bármilyen gomba legyen a tarsolyodban – termesztett vagy vadon termő – ezt az ételt bármilyen gombából elkészítheted: gombapaprikás gluténmentesen.
Gombapaprikás gluténmentesen hozzávalói 4 személyre:
- 10 dkg zsír
- 2 db vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 kg gomba (termesztett vagy vadon termő)
- só
- 1 db zöldpaprika
- 1 kis pohár tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál rizsliszt
Gluténmentes gombapaprikás elkészítése:
- A gombát tisztítsd meg, mosd meg és ha szükséges, ha nagynak találod őket, szeleteld.
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és zsiradékon süsd aranysárgára.
- Ha a vöröshagyma kezd pirulni, vedd vissza a hőfokot, majd add hozzá a pirospaprikát, a gombát (csiperke, csibegomba, pereszke, rókagomba stb.) és az csíkokra vágott zöldpaprikát.
- Pár percig pirítsd az egészet, majd sózd meg és add hozzá a zúzott fokhagymát és kb. 1 dl vizet.
- Szórd meg egyenletesen az 1 evőkanálnyi rizsliszttel és keverd bele a tejfölt is. Az egészed forrald jól össze és ha szükséges sózz utána.
- A gombapaprikás mellé a legnépszerűbb köret a gluténmentes galuska, a főtt rizs, az alapból is gluténmentes kukoricadarából készült polenta (kukoricagánica, kukoricamálé) vagy a legegyszerűbb köret a gluténmentes kifőtt tészta.