Unod a hagyományos vadpörköltet, ennél már valami különlegesebb vadételt? Egy kis szarvascomb, némi erdei gomba és már készülhet is a szarvastokány erdei gombákkal gluténmentesen.
Szarvastokány erdei gombákkal gluténmentesen hozzávalói:
- 50 dkg szarvascomb
- 4 ek. zsiradék
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek. paradicsompüré
- só
- bors
- kakukkfű
- 2 dl fehérbor
- 10 dkg vargánya gomba
- 10 db rókagomba (más erdei vagy mezei gomba is kiváló)
- 1 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 dkg rizsliszt
- 2 dl tejföl
Gluténmentes erdei gombás szarvastokány elkészítése:
- A szarvascombot mosd meg és vágd ceruzavastagságú csíkokra.
- A vöröshagymát pucold meg, kockázd fel és a zsiradékon pirítsd meg, add hozzá a paradicsompürét és pirítsd néhány percig együtt, majd add hozzá a szarvascomb csíkokat.
- Sózd, borsozd és szórd bele a kakukkfüvet.
- Öntsd rá a fehérbort és fedő alatt közepes hőmérsékleten párold meg a húst.
- Amikor a hús elkezd puhulni, add hozzá a megtisztított gombákat.
- Babérlevéllel és petrezselyemzölddel ízesítsd a gombás-szarvashúsos étel.
- Ha a hús már puha keverd el a rizslisztet a tejfölben és sűrítsd be vele szarvastokányt.
- Az erdei gombás szarvastokány mellé sok gluténmentes köret kiválóan passzol. Például a gluténmentes sajtos burgonyagombóc, a burgonyakrokett rizsliszttel vagy az áfonyás rizs.