szarvashús recept, szarvascomb, recept, szarvas gombával

Unod a hagyományos vadpörköltet, ennél már valami különlegesebb vadételt? Egy kis szarvascomb, némi erdei gomba és már készülhet is a szarvastokány erdei gombákkal gluténmentesen.

Szarvastokány erdei gombákkal gluténmentesen hozzávalói:

Gluténmentes erdei gombás szarvastokány elkészítése:

  • A szarvascombot mosd meg és vágd ceruzavastagságú csíkokra.
  • A vöröshagymát pucold meg, kockázd fel és a zsiradékon pirítsd meg, add hozzá a paradicsompürét és pirítsd néhány percig együtt, majd add hozzá a szarvascomb csíkokat.
  • Sózd, borsozd és szórd bele a kakukkfüvet.
  • Öntsd rá a fehérbort és fedő alatt közepes hőmérsékleten párold meg a húst.
  • Amikor a hús elkezd puhulni, add hozzá a megtisztított gombákat.
  • Babérlevéllel és petrezselyemzölddel ízesítsd a gombás-szarvashúsos étel.
  • Ha a hús már puha keverd el a rizslisztet a tejfölben és sűrítsd be vele szarvastokányt.
  • Az erdei gombás szarvastokány mellé sok gluténmentes köret kiválóan passzol. Például a gluténmentes sajtos burgonyagombóc, a burgonyakrokett rizsliszttel vagy az áfonyás rizs.

További szarvashúsból készült gluténmentes ételek receptjei:

További gombás gluténmentes ételek recpetjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük