Burgonyagombóc erdei gombákkal: egy egyszerű és tápláló étel, ami kiváló ebédre és vacsorára is. Elkészítése kb. 1,5 óra, de mindenki imádni fogja és természetesen gluténmentes, sőt húsmentes!
Burgonyagombóc hozzávalói:
- 15 dkg rizsliszt
- 50 dkg burgonya
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg parmezán (nyilván helyettesíthető más sajttal)
- 2 evőkanál olívaolaj
Burgonyagombóc elkészítése:
- Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel és sós vízben főzd puhára. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni, majd ha kihűlt tört össze alaposan.
- A kihűlt, összetört burgonyához add hozzá a tojássárgát, a sót, a rizslisztet, a parmezánt és jól dolgozd össze.
- Főzd ki sós vízben, majd enyhén pirítsd meg serpenyőben.
Gombapép hozzávalói:
- 50 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, galambica, őzlábgomba stb.)
- 2 dl tejszín
- kakukkfű
- 1 db vöröshagyma
- 1 csipet só
- 1 dl édes vagy félédes fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- étolaj
Gombapép elkészítése:
- Kevés olajon pirítsd üvegesre a hagymát, add hozzá a kakukkfüvet, a fokhagymát, a sót, a bort és a gombát.
- Ha a gombák megpuhulnak add hozzá a tejszínt és a vajat, néhány perc alatt főzd össze, majd turmixold össze az egészet.
A burgonyagombóc erdei gombákkal egy zamatos és értékes étel, mely a napi étkezések fénypontja is lehet. Találd ízlésesen és tálalás után szórd meg friss, apróra vágott vagy szárított, morzsolt petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!