gluténmentes ebéd, glutén és húsmentes ebéd,

Burgonyagombóc erdei gombákkal: egy egyszerű és tápláló étel, ami kiváló ebédre és vacsorára is. Elkészítése kb. 1,5 óra, de mindenki imádni fogja és természetesen gluténmentes, sőt húsmentes!

Burgonyagombóc hozzávalói:

Burgonyagombóc elkészítése:

  • Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel és sós vízben főzd puhára. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni, majd ha kihűlt tört össze alaposan.
  • A kihűlt, összetört burgonyához add hozzá a tojássárgát, a sót, a rizslisztet, a parmezánt és jól dolgozd össze.
  • Főzd ki sós vízben, majd enyhén pirítsd meg serpenyőben.

Gombapép hozzávalói:

Gombapép elkészítése:

  • Kevés olajon pirítsd üvegesre a hagymát, add hozzá a kakukkfüvet, a fokhagymát, a sót, a bort és a gombát.
  • Ha a gombák megpuhulnak add hozzá a tejszínt és a vajat, néhány perc alatt főzd össze, majd turmixold össze az egészet.

A burgonyagombóc erdei gombákkal egy zamatos és értékes étel, mely a napi étkezések fénypontja is lehet. Találd ízlésesen és tálalás után szórd meg friss, apróra vágott vagy szárított, morzsolt petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük