Burgonyagombóc erdei gombákkal

Burgonyagombóc hozzávalói:

Burgonyagombóc elkészítése:

  • Süsd meg sütőben a burgonyát héjában. Ha megpuhult szedd le a héját. Törd át és hagyd kihűlni.
  • A kihűlt, összetört burgonyához add hozzá a tojássárgát, a rizslisztet, a parmezánt és jól dolgozd össze.
  • Főzd ki sós vízben, majd pirítsd meg serpenyőben.

Gombapép hozzávalói:

Gombapép elkészítése:

  • Kevés olajon pirítsd üvegesre a hagymát, add hozzá a kakukkfűvet, a fokhagymát, a bort és a gomba 3/4-ét.
  • Ha a gombák megpuhulnak add hozzá a tejszínt és a vajat, majd turmixold össze.

 Gombapép hozzáadása a burgonyagombóchoz

  • A maradék gombát serpenyőbenpirítsd meg.
  • Tálaláskor a gombapépet a burgonyagombócra öntsd rá és a pirított gombákat tedd a tetejére.
  • Lágy tojással, parmezénforgáccsal tuningolhatod.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük