A gluténallergiásoknak és a gluténérzékenyeknek sem kell lemondani a palacsintáról. Hajdinalisztből ugyanolyan könnyen és egyszerűen készíthetsz éppoly finom és vékony palacsintát, mint az eredeti. A hajdinapalacsinta szuper, próbáld ki!
Hajdinapalacsinta hozzávalói:
- 30 g vaj
- 100 g hajdinaliszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 2,5 dl tej
- zsiradék a sütéshez
Hajdinapalacsinta elkészítése:
- A vajat olvaszd meg.
- A hajdinalisztet szitáld bele egy keverőtálba, így elkerülheted, hogy csomós legyen a tészta. Add hozzá a csipet sót, keverd bele a 2 db egész tojást és amennyire csak lehet keverd egyneművé, csomómentesre.
- A tejet fél dl-enként öntsd hozzá és közben mindig jól keverd egyneművé a tésztát, így továbbra sem lesz csomós.
- Végül add hozzá a vajat és sütés előtt kb. fél órát pihentesd a palacsinta kikevert tésztáját.
- A palacsintasütőbe minden darab palacsinta kisütése előtt tegyél egy teáskanálnyi zsiradékot és süsd át a palacsinta mindkét oldalát úgy, ahogy a hagyományos palacsintánál teszed.
- Gluténmentes pudinggal, túrókrémmel, lekvárral, krémmézzel, fahéjjal stb. töltsd meg a hajdinapalacsintákat, majd tekerd fel.
- A fenti adagból 10 db normál méretű hajdinapalacsinta készíthető.
Jó étvágyat!