Imádod a sárgadinnyét, de beújítanál már vele valamit? Mai tippünk: pikáns sárgadinnyeleves gluténmentesen. Nem fogsz csalódni!
Pikáns sárgadinnyeleves gluténmentesen hozzávalói:
- 3 evőkanál étolaj
- 1 db vöröshagyma
- fél sárgadinnye
- 2 dl mézbor
- 4 dl főzőtejszín
- csipet só
- csipet római kömény
Pikáns sárgadinnyeleves elkészítése:
- Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg a néhány evőkanál étolajon.
- Amikor a vöröshagyma már kezd pirulni add hozzá a kockákra vágott sárgadinnyét és néhány percig pirítsd együtt a vöröshagymát a sárgadinnyekockákkal.
- Ha már a sárgadinnye is kissé átdinsztelődött önts rá 2 dl mézbort, add hozzá a csipet sót és párold 5 percig az egészet, majd add hozzá a tejszínt is.
- Ha a sárgadinnyekockák kellően megpuhultak turmixold össze egyneművé a levest, tedd vissza a tűzre, add hozzá a csipet római köményt.
- Várd meg míg forrni kezd, majd le is veheted a tűzről a sárgadinnyelevest.
- Tálaláskor tejszínhabbal díszítheted.
Jó étvágyat!