A palacsintát valószínűleg mindenki szereti a Te családodban is. Csak néhány egyszerű alapanyagra van szükség hozzá és számos finomsággal megtölthető. Készíthető a nap bármelyik szakában, ehetjük reggelire, ebédre, vacsorára vagy akár délutáni nassolnivalónak. Szerencsére a gluténallergiásoknak sem kell lemondani erről az egyszerű ételről, mert számos finom palacsintát eredményező gluténmentes palacsintarecept közül válogathatunk. Lásd az alábbi gluténmentes palacsinta gesztenyeliszttel.
Gluténmentes gesztenyelisztes palacsinta hozzávalói:
- 160 g gesztenyeliszt
- 2 tojás
- csipet só
- tej és/vagy szódavíz
- zsiradék a kisütéshez
- lekvár, méz, mogyorókrém stb. a töltéshez
Gluténmentes gesztenyelisztes palacsinta elkészítése:
- A gesztenyelisztbe keverd bele a csipet sót, majd add hozzá a 2 egész tojást és mennyire tudod keverd el benne.
- Majd a tejet és / vagy szódavizet apránként öntsd hozzá és mindig alaposan keverd el, mielőtt hozzáadod a következő adag folyadékot, így csomómentes lesz a palacsintatésztád.
- Serpenyőben forrósíts zsiradékot és süsd ki a palacsintákat, majd töltsd meg lekvárral, krémmézzel, pudinggal stb.
- Ez az adag kb. 12 db normál méretű és vékony palacsinta elkészítéséhez elegendő.
További gluténmentes palacsintareceptek:
- Hajdinapalacsinta
- Banános-zabpelyhes palacsinta
- Gluténmentes palacsinta rizsliszttel
- Laktóz- és gluténmentes palacsinta Enjoy Free lisztből
- Glutén- és tejmentes palacsinta Schär Mix C liszttel
Milyen a jó palacsintasütő?
- Teflonos palacsintasütő: nem ég le benne a készülő étel.
- Kerámiabevonatos palacsintasütő: nem ég le benne a készülő étel, gyorsan felmelegszik és nagyon kevés zsiradék is elegendő a benne készülő étel elkészítéséhez.