Készítheted friss, fagyasztott vagy konzerv zöldborsóból: zsenge zöldborsóleves gluténmentes galuskával.
Zsenge zöldborsóleves gluténmentes galuskával hozzávalói:
- 2 ek. zsiradék
- 1 db vöröshagyma
- 50 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- petrezselyemzöld
- pirospaprika
- csipet bors
- kb. 8 dkg rizsliszt
- 1 db tojás
- víz
Zöldborsóleves gluténmentes galuskával elkészítése:
- A vöröshagymát pucold meg és vágd apró kockákra, majd zsiradékon párold meg.
- Add hozzá a karikákra vágott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, 1-2 dl vizet és ízlés szerint piros fűszerpaprikát, borsot, sót majd párold fedő alatt kb. 5 percig. Majd öntsd fel vízzel.
- A rizslisztet keverd el 1 db tojással és egy csipet sóval, gyúrj belőle könnyen kezelhető tésztát. A tojás méretétől függően több vagy kevesebb rizsliszt kellhet a megfelelő állagú galuska eléréséhez.
- A tésztából formázz kisebb galuskákat és add hozzá a forró, lobogó leveshez.
- Ha a répa elkezd puhulni, add hozzá a zsenge zöldborsót és a petrezselyemzöldet is.
- Mire a zöldborsó, a répa, a petrezselyem puhára fő, addigra a galuskák is elérik a megfelelő állagot és leveheted a levest a tűzről.
- Ha szükséges sózz utána a levesnek.
Jó étvágyat!