tavaszi borsóleves, gluténmentes leves, gluténmentes galuska

Zsenge zöldborsóleves gluténmentes galuskával

Zsenge zöldborsóleves gluténmentes galuskával

Zsenge zöldborsóleves gluténmentes galuskával hozzávalói:

Zsenge zöldborsóleves gluténmentes galuskával elkészítése:

  • A vöröshagyamát pucold meg és vágd apró kockákra, majd zsíradékon párold meg.
  • Add hozzá a felkockázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, 1-2 dl vízet és ízlés szerint piros fűszerpaprikát, borsot, sót majd párold fedő alatt kb. 5 percig. Majd öntsd fel vízzel.
  • A rizsliszttet keverd el 1 tojással és egy csipet sóval, gyúrj belőle könnyen kezelhető tésztát. A tojás méretétől függően több vagy kevesebb rizsliszt kellhet a megfelelő állagú galuskához.
  • A tésztából formázz kisebb galuskákat és add hozzá a leveshez.
  • Ha a répa elkezd puhulni, add hozzá a zsenge zöldborsót és a petrezselyemzöldet.
  • Mire a zöldborsó, a répa, a petrezselyem puhára fő, addigra a galuskák is elérik a megfelelő állagot.
  • Ha szükségess sózz utánna a levesnek.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük