Unod már a szokásos magyaros – paprikás zöldségleveseket? Készíts valami újat, amiben van zöldség bőven, ízes – zamatos, tápláló, gyorsan és egyszerűen elkészíthető! Próbáld ki ezt a levest és nyűgözd le vele a családot: tejszínes zöldborsóleves gluténmentes galuskával.
Tejszínes zöldborsóleves gluténmentes galuskával hozzávalói:
- 5 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 50 dkg zöldborsó
- 1 l húsleves alaplé
- 2 dl magas zsírtartalmú tejszín
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál majoránna
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 2 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
- 1 db kisebb tojás
- só
- petrezselyemzöld
Tejszínes zöldborsóleves gluténmentes galuskával elkészítése:
- A vöröshagymát pucold meg, majd kockázd fel apróra és a vajon dinszteld meg.
- Ha a vöröshagyma kellően puha, add hozzá a zöldborsót, majd néhány perc elteltével a húsleves alaplevet.
- Amíg fő a leves készítsd el a gluténmentes galuskát.
A rizslisztet keverd össze a gluténmentes lisztkeverékkel és egy csipet sóval. Add hozzá az 1 db kisebb tojást és gyúrd közepesen lágy tésztával. Formázz a tésztából galuskákat. - Amikor a zöldborsó félig puha keverd bele a levesbe a tejszínt is. Add hozzá a sót, a majoránnát és a szerecsendiót.
- Tedd bele a levesbe a gluténmentes galuskákat is. Ha a galuskák feljönnek a leves tetejére még 2 percig főzd, addigra a galuskák is megpuhulnak, átfőnek.
- Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel szórd meg a tejszínes zöldborsólevest.