tejszínes zöldborsóleves gluténmentes galuskával

Unod már a szokásos magyaros – paprikás zöldségleveseket? Készíts valami újat, amiben van zöldség bőven, ízes – zamatos, tápláló, gyorsan és egyszerűen elkészíthető! Próbáld ki ezt a levest és nyűgözd le vele a családot: tejszínes zöldborsóleves gluténmentes galuskával.

Tejszínes zöldborsóleves gluténmentes galuskával hozzávalói:

Tejszínes zöldborsóleves gluténmentes galuskával elkészítése:

  • A vöröshagymát pucold meg, majd kockázd fel apróra és a vajon dinszteld meg.
  • Ha a vöröshagyma kellően puha, add hozzá a zöldborsót, majd néhány perc elteltével a húsleves alaplevet.
  • Amíg fő a leves készítsd el a gluténmentes galuskát.
    A rizslisztet keverd össze a gluténmentes lisztkeverékkel és egy csipet sóval. Add hozzá az 1 db kisebb tojást és gyúrd közepesen lágy tésztával. Formázz a tésztából galuskákat.
  • Amikor a zöldborsó félig puha keverd bele a levesbe a tejszínt is. Add hozzá a sót, a majoránnát és a szerecsendiót.
  • Tedd bele a levesbe a gluténmentes galuskákat is. Ha a galuskák feljönnek a leves tetejére még 2 percig főzd, addigra a galuskák is megpuhulnak, átfőnek.
  • Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel szórd meg a tejszínes zöldborsólevest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.