Nyilván friss, zsenge zöldborsóval a legistenibb, de fagyasztott vagy konzerv borsóból is nagyon finom és tápláló. Az ízeket fokozd egy kis túrós petrezselymes gombóccal és seperd be az elismeréseket. Tejszínes zöldborsóleves túrógaluskával gluténmentesen.
Tejszínes zöldborsóleves túrógaluskával gluténmentesen hozzávalói:
- 50 dkg zöldborsó
- 5 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 1 db sárgarépa
- petrezselyemzöld
- só
- 1 evőkanál rizsliszt
- 25 dkg túró
- 2 db tojás sárgája
- 1 dl rizsdara (fehér vagy barna, mindegy)
- petrezselyemzöld
Tejszínes zöldborsóleves túrógaluskával gluténmentesen elkészítése:
- Elsőként készítsd el a túrógaluskát, hogy legyen egy kis ideje állni. Keverd össze a hozzávalóit – túró, 2 db tojás sárgája, rizsdara, kevés petrezselyemzöld – majd tedd félre pihenni.
- A vajon kezd el párolni a sárgarépát, majd a zöldborsót is add hozzá. Ha a zöldségek már félpuhák, önts rá 1 liter vizet és sózd meg és tedd bele a petrezselyemzöldet. Takarékon főzd. Közben keverd össze a rizslisztet a tejszínnel és ha forrni kezd a leves sűrítsd be a tejszínes eleggyel.
- A pihentetett túrós masszából teáskanál segítségével vegyél ki kis adagokat , kézzel gyúrd ki galuskákká és tedd őket a levesbe. A levest ne kevergesd , míg a túrógaluskák fel nem jönnek a leves tetejére. A galuskák a főzés során megdagadnak.
- Ha szükséges sózd még meg a levest.
Jó étvágyat!