Nincs is jobb, mint friss kerti zöldségekből egy finom, kiadós és tápláló leves. Gluténmentes levestésztával, pedig a gluténérzékeny családtagok is nyugodt szívvel elfogyaszthatják ezt az egészséges borsólevest. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető: tejfölös-lestyános zöldborsóleves.
Tejfölös-lestyános zöldborsóleves hozzávalói:
- 1 evőkanál zsiradék
- 15 dkg zöldborsó
- 15 dkg sárgarépa
- 2-3 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál méz
- 4 evőkanál tejföl
- só
- 1 evőkanálnyi szárított lestyán
- gluténmentes levestészta
Tejfölös-lestyános borsóleves elkészítése:
- A zsiradékot olvaszd meg, majd add hozzá a zöldborsót és a felkarikázott sárgarépát. Önts alá 1 dl vizet és kb. 5 percig alacsonyabb hőn párold a leveszöldségeket.
- Ezután sózd meg, add hozzá a mézet és 3 dl vizet, illetve az apróra morzsolt lestyánt. Főzd így további 5 percig, majd önts még hozzá 3-4 dl vizet és így főzd majdnem puhára a zöldségeket.
- Egy bögrében keverd el csomómentesen a rizslisztet és a tejfölt, majd adj hozzá keveset a borsóleves levéből és ismét keverd el alaposan.
- Ha a zöldségek már majdnem puhára főttek habard be a leves a rizslisztes tejföllel, majd adj hozzá ízlés szerinti mennyiségű gluténmentes leves tésztát és főzd addig a leves, míg a levestészta is megfő.