kacsaleves, kacsahúsleves, húsleves, alapleves

Kacsaaprólékleves

Kacsaaprólékleves

Kacsaaprólékleve hozzávalói:

Kacsaaprólékleves elkészítése:

  • A kacsadarabokat mosd meg jól, majd egy nagy lábosban bőséges mennyiségű hideg vízben tedd fel főni. A keletkező habot szedd le.
  • A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller) mosd meg, hámozd meg, ha túl nagyok vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg és a zzöldségekkel együtt tedd a levesbe.
  • Sózd és borsozd, illetve add hozzá a zöldfűszereket (petrezselyemzöld, tárkony, lestyán) és jó 2 órán át főzd a kacsalevest.
  • Ha a leves elkészült szedd ki egy tányérra a leveszöldségeket
    (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller) és egy másikra a kacsaaprólék darabokat, amjd szűrd le a levest.
  • A levest kóstold meg, ha szükséges sózd meg.
  • Egy kisebb lábosba merj ki leves, amiben meg tudod főzni a levestésztát. A levestészta fajtájától és méretétől függően forrástól számítva néhány perc alatt megfő a levestészta.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük