Vigyél változatosságot a vasárnapi ebédbe és készíts egy zamatos, tápláló és laktató, zöldségekkel teli levest – kacsaaprólékleves gluténmentes levestésztával.
Kacsaaprólékleves hozzávalói:
- 1 db kacsa aprólékai (mellcsont, hát, láb, nyak, szárnyak)
- 4 dbl sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db karalábé
- 1 fél zeller
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- tárkony
- lestyán
- gluténmentes levestészta
Kacsaaprólékleves elkészítése:
- A kacsadarabokat mosd meg jól, majd egy nagy lábosban bőséges mennyiségű hideg vízben tedd fel főni. A keletkező habot szedd le.
- A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller) mosd meg, hámozd meg, ha túl nagyok vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg és a zöldségekkel együtt tedd a levesbe.
- Sózd és borsozd, illetve add hozzá a zöldfűszereket (petrezselyemzöld, tárkony, lestyán) és jó 2 órán át főzd a kacsalevest.
- Ha a leves elkészült szedd ki egy tányérra a leveszöldségeket
(sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller) és egy másikra a kacsaaprólék darabokat, majd szűrd le a levest. - A levest kóstold meg, ha szükséges sózd meg.
- Egy kisebb lábosba merj ki leves, amiben meg tudod főzni a levestésztát. A levestészta fajtájától és méretétől függően forrástól számítva néhány perc alatt megfő a levestészta.