glutánmentes leves, gazdag táplálóleves

Nyírségi gombócleves egy kis hússal, gombával, tele zöldséggel és finom burgonyagombóccal. Tápláló, laktató, finom, egyszerűen elkészíthető.

Nyírségi gombócleves hozzávalói:

Leveshez:

Krumpligombóchoz:

Nyírségi gombócleves elkészítése:

Leves:

  • A vöröshagymát pucold meg, kockázd fel és kevés zsiradékon fonnyaszd meg.
  • Kockázd fel a sertéslapockát és add hozzá a hagymához. Hagyd kicsit pirulni, majd öntsd fel 1,5 l vízzel, sózd, borsozd és főzd kb. félpuhára a húst.
  • Ha a hús már puhul, add hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselemgyökeret.
  • Ha már a répa is puhul, add hozzá a felszeletelt gombát és a zöldborsót is.
  • Végül add hozzá a 2 dl főzőtejszínt és némi petrezselyemzöldet is és főzd össze az egészet.
  • Végül tedd bele a gombócokat és néhány percig főzd még.

Burgonyagombóc:

  • Hámozd meg a krumplit, kockézd fel és főzd puhára.
  • Ha kihúlt tört össze, keverd bele az egész tojást, a rizslisztet, a rizsdarát, a sót és némi petrezselyemzöldet.
  • Formálj a masszából kis gombócokat.
  • Amikor a leves már összeállt dobd bele a gombócokat és pár perc alatt főzd át őket!

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük