Te is imádtad gyerekkorodban a tejberizst? Felnőttkorodben se felejtsd el ezt a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gluténmentes finomságot. A nap bármely szakában fogyaszthatod. Megállja a helyét reggeliként, ebédre, vacsorára és még nassolnivalónak is.
Tejberizs hozzávalói 1 adagra:
- 1 dl rizs
- 4-5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- A tetejére: fahéj / kakaó / méz / lekvár.
Tejberizs elkészítése:
- A rizst tedd fel a tejjel egy edényben főni.
- Add hozzá a vaníliás cukrot és a sót.
- Folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg a rizs megpuhul és magába szívja a tejet.
- Fedő alatt hagyhatod kicsit állni, hogy tovább krémesedjen.
- Tálald fahéjjal vagy kakaóporral megszórva, mézzel vagy lekvárral leöntve.
További hasonló gluténmentes receptek:
- Hajdinakása dióval, sült almával
- Kukoricakása erdei lekvárral, fenyőmaggal
- Chiapuding mandulatejjel és őszibarackkal
- Mákos mandulás kölespuding
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:
- A méz a legtermészetesebb édesítőszer, amit használhatsz a konyhában és szerencsére számos jótékony hatása van a szervezetre. Használd hát bátran a konyhában és ismerj meg néhány prakikát! Süss és főzz mézzel!
- Vajjal sütsz? Íme 5 jótanács!
- Sütési tippek és praktikák, nem csak kezdőknek
- Hogyan diszítsük a mézeskalácsot?
- Irigykedve nézed mások tortacsodáit, mert a Te tortád csokimáza valahogy sosem sikerül? Tuj meg mindent a tökéletes csokoládémáz titkáról! Így készíts tökéletes csokoládémázat!