Hozzávalók 2 személyre:
- fél csésze hajdina
- néhány evőkanál sűrű kókusztej
- 1 marék dió
- 2 db alma
- méz izlés szerint
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
- Mosd át néhányszor a hajdinát, majd főzd meg kb. 3-4 dl sós vízben.
- Még melegen keverd hozzá a kókusztejet és ízlés szerint néhány kanál mézet és fahéjat.
- Az egyik almát hámozd meg, reszeld le és keverd bele.
- A másik almát vágd cikkekre.
- Egy serpenyőben pirítsd meg a durvára vágott diót.
- A serpenyőben hevítsd néhány evőkanál olívaolajat és süsd át benne a cikkekre vágott almát.
- A hajdinakását öntsd két tálba, tedd rá a sült almát, a diót és locsold meg kevés kókusztejjel.
- Jó étvágyat hozzá!