csokimáz, tortabevonás, tortadíszítés

A tökéletes csokoládémáz hozzávalói:

  • 10 dkg jó minőségű vaj
  • 25 dkg 52 %-os étcsokoládé

A tökéletes csokoládémáz elkészítése:

  • Olvaszd meg a vajat serpenyőben, majd vedd le a tűzről és pihentesd 10 percen át.
  • Evőkanállal szedd le az olvadt vajon képződött habot.Különítsd el az úgynevezett kifehéredett vajat a savótól, ami az edély alján marad.
  • Közben olvaszd meg a lereszelt étcsokoládét éppen csak langyos vízfürdőben.
  • Húzd le a megolvasztott csokoládét a vízfürdőről. Hőmérővel ellenőrizd, hogy sem a vaj, sem az étcsokoládé hőmérséklete ne lépja túl a 30 fokot.
  • Öntsd a vajat a csokoládéhoz és keverd meg a massát műanyag spatulával.

Így lesz tökéletes a csokoládémáz a süteményen:

  • Sose öntsd a csokoládémázat meleg süteményre!
  • Öntsd a csokimázat a süteményre, majd döntsd a süteményt egyik irányba, majd másik irányba.
  • Sose végezd olyan edényben vagy felületen a bevonást, amelynek a hőfoka meghaladja a 30 fokot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük