Valami gluténmentes süteményre vágysz, ami nem krémes, nincs vele túl sok munka és akár több napig is eláll? A megoldás gluténmentes linzer rizsliszttel!
Gluténmentes linzer rizsliszttel hozzávalói:
- 50 dkg rizsliszt
- 25 dkg zsiradék
- 12 dkg kristálycukor
- só
- 2 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- esetleg víz
- lekvár
Gluténmentes linzer rizsliszttel elkészítése:
- A rizslisztbe morzsold bele a zsiradékot, de vigyázz, hogy a zsiradék ne melegedjen, olvadjon meg.
- Gyúrd hozzá a tojássárgákat és ha kell némi vizet, hogy jól gyúrható, könnyen kezelhető tésztát kapj.
- Add hozzá a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot.
- Kb. 30 percre tedd be a tésztát a hűtőbe pihenni.
- Pihentetés után rizsliszttel megszórt felületen nyújtsd ki kb. 0,7 – 1 cm vastagságúra a tésztát, majd a kétféle kiszúróval párosával szaggasd ki a linzerek alsó és felső tésztakorongjait.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a linzerkorongokat. Nem kell hozzá csak kb. 5 perc, de ez nyilván sütőfüggő, így, amint pirulni kezdenek a tésztadarabok vizsgáld meg őket.
- Ha a linzerdarabok átsültek vedd ki őket a sütőből és tedd félre őket hűlni.
- Ha kihűltek a linzerkorongok, a párosok alsó felét kend meg lekvárral és tedd a tetejére a lyukas linzertésztát. Célszerű tálalás előtt néhány órára félretenni, mert míg áll, addig a lekvár kicsit szikkad, összefogja az alsó és felső linzert, illetve az ízek jól összeérnek.