gluténmentes desszert mascarponekrémes diótorta

Mascarponekrémes diótorta gluténmentesen

Legyen ünnepi alkalom vagy csak egy sima hétvége ezzel a tortarecepttel mindenkit leveszel majd a lábáról. Készíts egy mascarponekrémes diótortát gluténmentesen!

Mascarponekrémes diótorta hozzávalói:

Diótorta:

Diótorta tetejére:

Mascarponekrém:

Mascarponekrém tetejére:

  • 1 marék durvára tört dió

Mascarponekrémes diótorta elkészítése:

Diótorta:

  • A darabokra tört étcsokit és a vajat gőz felett olvaszd meg.
  • A tojássárgáját a mézzel keverd el, majd add hozzá a darált diót és a kissé meghűlt csokis elegyet.
  • A tojásfehérjékből verj kemény habot és óvatosan keverd bele a masszába.
  • Kerek sütőforma aljába tegyél sütőpapírt és simítsd bele a tésztát.
  • 170 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig.
  • Ha kihúlt a tészta kenj rá 4-5 eevőkanál sárgabaracklekvárt.

Mascarponekrém:

  • A mascarponét keverd el a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  • A habtejszínt fel fel és óvatosan keverd hozzá a mascarponéhoz.
  • Az egész habos krémet kend fel a lekváros tésztára.
  • Egy marék diót vágj durva darabokra és enyhén pirítsd meg. Ha meghűlt szórd a krém tetejére.

Jó étvágyat!

További hasonló receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük