Legyen ünnepi alkalom vagy csak egy sima hétvége ezzel a tortarecepttel mindenkit leveszel majd a lábáról. Készíts egy mascarponekrémes diótortát gluténmentesen!
Mascarponekrémes diótorta hozzávalói:
Diótorta:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 4 db egész tojás
- 10 dkg méz
- 15 dkg darált dió
Diótorta tetejére:
- 4-5 evőkanál sárgabaracklekvár
Mascarponekrém:
- 15 dkg mascarpone krémsajt
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Mascarponekrém tetejére:
- 1 marék durvára tört dió
Mascarponekrémes diótorta elkészítése:
Diótorta:
- A darabokra tört étcsokit és a vajat gőz felett olvaszd meg.
- A tojássárgáját a mézzel keverd el, majd add hozzá a darált diót és a kissé meghűlt csokis elegyet.
- A tojásfehérjékből verj kemény habot és óvatosan keverd bele a masszába.
- Kerek sütőforma aljába tegyél sütőpapírt és simítsd bele a tésztát.
- 170 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig.
- Ha kihúlt a tészta kenj rá 4-5 eevőkanál sárgabaracklekvárt.
Mascarponekrém:
- A mascarponét keverd el a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- A habtejszínt fel fel és óvatosan keverd hozzá a mascarponéhoz.
- Az egész habos krémet kend fel a lekváros tésztára.
- Egy marék diót vágj durva darabokra és enyhén pirítsd meg. Ha meghűlt szórd a krém tetejére.
Jó étvágyat!