gluténmentes kása, köleskása

Mákos mandulás köleskása

Délutáni nassolnivalóra vágysz, vagy vacsorára ennél valami édes finomságot, ami gluténmentes is? A megoldás: mákos-mandulás köleskása!

Mákos mandulás köleskása hozzávalói:

Mákos mandulás köleskása elkészítése:

  • A köles alaposan mosd át. Többször mosd meg tiszta vízben, hogy a felületéről a por eltávozzon, így nem lesz keserű a köleskása.
  • A megmosott kölest tedd fel kb. négyszeres mennyiségű vízben főni a csipet sóval és a vaníliás cukorral.
  • Ha a köles már majdnem felszívta az összes vízet add hozzá a darabos mandulát és a darált mákot. Együtt főzd addig, míg a köles megpuhul, átfő, illetve a kása szinte az összes nedvességet magába nem szívja, de vigyázz ne égjen le.
  • Szükség esetén adj még hozzá vizet. Hűlés közben sűrűsödni fog.
  • Ha megfőtt és kicsit hűlt is, keverd bele a mézet.
  • Ha fogyasztható hőmérsékletűre hűlt tálald és a tetejére tegyél gyümölcsöt vagy lekvárt vagy kompótot.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük