Mi magyarok meglehetősen sok burgonyát eszünk, hiszen hazánkban igen jó krumplitermő vidékek vannak. A Bakony mikroklímája nagyon jó minőségű, jól tárolható krumpli termesztését teszi lehetővé. A különböző fajtájú burgonyákból számos finom, tápláló étel készíthető, ezek egyike a paprikás krumpli, az örök kedvenc.
Paprikás krumpli hozzávalói:
- 50 g zsiradék
- 1 közepes vöröshagyma (60-70 g)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál csemege pirospaprika
- 5 dl víz
- só
Paprikás krumpli elkészítése:
- Hámozd meg a krumplikat és kockázd fel.
- A zsíron pirítsd meg a hagymát, add hozzá a szalonnát, majd ha már mindkettő jól átsült, vedd vissza a hőfokot, hogy ne égjen meg a pirospaprika.
- Add hozzá a pirospaprikát, keverd össze és adj hozzá 2 dl vízet.
- Tedd bele a felkockázott krumplit és annyi vízet, hogy majdnem ellepje (kb. 3 dl).
- Sózd meg és fedő alatt főzd, amíg a krumpli megpuhul és az étel jó szaftos lesz.
- Szükség esetén tegyél még hozzá sót.
Jó étvágyat!
Ezek az írások is érdekelhetnek:
- Te hány féle krumplit használsz és ismersz? Külön vásárolsz főzni-, sütnivaló burgonyát? Sőt mi több másfélét használsz a salátákhoz is? -Ha a válasz nem olvasd el a következő cikket és lehet, hogy megváltozik a burgonyás ételekhez való viszonyulásod id. Milyen krumpli fajták vannak?
- Hogyan kell krumplit főzni?
- A burgonya tulajdonságai és élettani hatása