paprikás krumpli recept

Mi magyarok meglehetősen sok burgonyát eszünk, hiszen hazánkban igen jó krumplitermő vidékek vannak. A Bakony mikroklímája nagyon jó minőségű, jól tárolható krumpli termesztését teszi lehetővé. A különböző fajtájú burgonyákból számos finom, tápláló étel készíthető, ezek egyike a paprikás krumpli, az örök kedvenc.

Paprikás krumpli hozzávalói:

Paprikás krumpli elkészítése:

  • Hámozd meg a krumplikat és kockázd fel.
  • A zsíron pirítsd meg a hagymát, add hozzá a szalonnát, majd ha már mindkettő jól átsült, vedd vissza a hőfokot, hogy ne égjen meg a pirospaprika.
  • Add hozzá a pirospaprikát, keverd össze és adj hozzá 2 dl vízet.
  • Tedd bele a felkockázott krumplit és annyi vízet, hogy majdnem ellepje (kb. 3 dl).
  • Sózd meg és fedő alatt főzd, amíg a krumpli megpuhul és az étel jó szaftos lesz.
  • Szükség esetén tegyél még hozzá sót.

Jó étvágyat!

Ezek az írások is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük