chiapuding, mandulatejes chiapuding

Mandulatejes, őszibarackos chiamagpuding hozzávalói:

  • 6 dl mandulatej
  • 20 dkg chiamag
  • méz ízlés szerinti mennyiségben
  • 1 csipet só
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg őszibarack (friss vagy befőtt)

Chiamagpuding elkészítése:

  • Keverd össze a mandulatejet, a chiamagot, a citrom levét, kevéske sót és 2 evőkanál mézet.
  • Tedd a hűtőbe néhány órára, míg a chiamag magába szívja a nedvességet és megdagad. Ekkor keverd jól össze, kóstold meg és ha szükséges adj még hozzá mézet.
  • Kanalazd poharakba, tálkákba a chiapudingot.
  • Az őszibarackot, ha friss hámozd meg, távolítsd el a magját és kockázd fel. Ha befőtt vagy konzerv, akkor csepegtesd le a levét és aztán kockázd fel. Minden pohár puding tetejére halmozz egy adag őszibarackot és már tálalhatod is. Akár tejszínhabot is nyomhatsz a tetejére.

Tipp: ha befőttel dolgozol az ízes-édes befőttlevet tedd be a hűtőbe és legközelebb, ha gyümölcsleves készítesz használd víz helyett a befőtt levét!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük