Konyhai tippek sütemények készítéséhez
Íme néhány konyhai jó tanács, amely megkönnyítheti a sütemények készítésé:
- A mazsolaszőlőt, a kimagozott cseresznyét, meggyet vagy más nyers gyümölcsöt hempergesd meg lisztben vagy olvasztott vajban mielőtt beletennéd a tésztába, így nem süllyed le az aljára!
- Ha süteményed túl kemény, kiszáradt, még forrón burkold tiszta ruhába, hogy a gőz kissé megpuhítsa!
- A teasütemény hetekig friss marad, ha jól záródó dobozba vagy nejlonzacskóban tárolod.
- Az édes tésztákba is tegyél egy csipetnyi sót, így az édes zamata jobb lesz!
- Finomabb lesz a diós töltelék vagy diós sütemény, ha a diót előbb sütőben kissé megpirítod. De ne túl barnára, mert akkor megkeseredik!
- A süteményekbe, pl. püspökkenyérbe, szánt cukrozott gyümölcsöt – vagy bármit, ami összeragadhat (narancshéj, birsalmasajt) – vágd apró kockákra és forgasd porcukorba, így nem tapadnak össze az apró darabkák.
- Könnyebben elválik a tészta a tepsitől, ha azt sütés után a hideg kőpadlóra teszed.
- A süteményeket könnyebben felszeletelheted vízbe mártott késsel.
- Az olvasztott csokoládét, a folyékony pirított cukrot a nyeles, csőrös kávékiöntőből könnyebben öntheted, csurgathatod vékony sugárban a díszítendő süteményre.