sütőtökös krokett gluténmentesen

Ki ne szeretné az aranybarnára sült krokettet? Ha készíteni nem is nagy kaland, de enni mindenki szereti. Ez a henger alakú, bő zsiradékben sütött burgonyás köret sokunk kedvence. Nem érdemes a bolti verziót választani, mert otthon friss alapanyagokból klasszisokkal jobb és egészségesebb ropogós krokettet készíthetsz. Most próbálj ki egy extrább változatot: sütőtökös krokett, természetesen gluténmentesen.

Sütőtökös krokett hozzávalói 4 személyre:

Sütőtökös krokett elkészítése:

  • A főtt krumplit törd össze alaposan, a sütőtököt nem elég a hosszú rostok miatt összetörni, szerencsésebb, ha pürésíted.
  • Keverd össze a minimum langyosra hűlt és áttört krumplit, a sütötökpürével, a tojássárgával, ízlés szerinti só mennyiséggel és gyúrj hozzá annyi rizslisztet, amennyivel jól formázható, nem ragacsos, de nem is kemény krokett tésztát kapsz.
  • Krokett készítő eszköz segítségével vagy kézzel készíts egyforma méretű kroketteket. Forgasd bele őket a gluténmentes morzsába és forró olajban süsd aranybarnára a sütőtökös gluténmentes kroketteket.

További gluténmentes köretek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük