Ki ne szeretné az aranybarnára sült krokettet? Ha készíteni nem is nagy kaland, de enni mindenki szereti. Ez a henger alakú, bő zsiradékben sütött burgonyás köret sokunk kedvence. Nem érdemes a bolti verziót választani, mert otthon friss alapanyagokból klasszisokkal jobb és egészségesebb ropogós krokettet készíthetsz. Most próbálj ki egy extrább változatot: sütőtökös krokett, természetesen gluténmentesen.
Sütőtökös krokett hozzávalói 4 személyre:
- 35 dkg főtt krumpli
- 25 dkg sült sütőtök
- kb. 20 dkg rizsliszt
- só ízlés szerint
- 1 db tojássárgája
- gluténmentes zsemlemorzsa / panírmorzsa
- étolaj a sütéshez
Sütőtökös krokett elkészítése:
- A főtt krumplit törd össze alaposan, a sütőtököt nem elég a hosszú rostok miatt összetörni, szerencsésebb, ha pürésíted.
- Keverd össze a minimum langyosra hűlt és áttört krumplit, a sütötökpürével, a tojássárgával, ízlés szerinti só mennyiséggel és gyúrj hozzá annyi rizslisztet, amennyivel jól formázható, nem ragacsos, de nem is kemény krokett tésztát kapsz.
- Krokett készítő eszköz segítségével vagy kézzel készíts egyforma méretű kroketteket. Forgasd bele őket a gluténmentes morzsába és forró olajban süsd aranybarnára a sütőtökös gluténmentes kroketteket.
További gluténmentes köretek receptjei:
- Sütőzacskóban sült édesburgonya köret
- Legfinomabb krumplisaláta
- Gluténmentes sajtos burgonyakrokett
- Hagymás tört krumpli
- Burgonyakrokett gluténmentesen
- Petrezselymes burgonya
- Bajor krumplisaláta
- Burgonyapüré
- Csőben sült burgonya (gluténmentes)
- Osztrák krumplisaláta
- Sajtos burgonyagombóc gluténmentesen
- Dödölle
- Petrezselymes burgonyagombóc