Gluténmentes dödölle hozzávalói:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg rizsliszt
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- zsír
- só
- tejföl a tálaláshoz
Gluténmentes dödölle elkészítése:
- Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel és főzd puhára.
- A szalonnát kockázd fel és pirítsd meg néhány evőkanál zsíron, majd vedd ki a zsírból a szalonnát és süsd át a zsíron az apró kockára vágott vöröshagymát, majd azt is vedd ki a zsírból.
- A megfőtt, kihűlt burgonyát törd jól össze és dolgozd össze a rizsliszttel és a sóval. Kanál segítségével vegyél ki belőle galuskákat és a forró zsíron pirítsd meg őket.
- A megpirult dödöllére tedd rá a pirított vöröshagymát és szalonnát, forgasd át az egészet.
- Tálald tejföllel.
Jó étvágyat!
A dödölle egyéb elnevezései:
- Ganca
- Krumpligánica
- Cinke
- Gánica