Szereted a krumplival készített köreteket, de újítanál valamit, ami ráadásul gluténmentes is? Ezt próbáld ki: gluténmentes sajtos burgonyakrokett.
Gluténmentes sajtos burgonyakrokett hozzávalói:
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg rizsliszt
- só ízlés szerint
- 2 db tojássárgája
- gluténmentes morzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
Gluténmentes sajtos krokett elkészítése:
- A krumplit hámozd meg, mosd meg, kockázd fel és főzd puhára.
- Ha kihűlt a krumpli, törd össze alaposan, majd add hozzá a reszelt sajtot, a 2 db tojássárgáját, sót és a rizslisztet.
- Alaposan dolgozd össze az alapanyagokat. Ha szükséges sózd meg. A burgonya típusától függően még szükség lehet némi rizslisztre, hogy a burgonyás tészta jól formázható állagú legyen.
- Gyúrj kb. 5 cm hosszú és 2 cm átmérőjű hengereket.
- A kroketteket forgasd meg gluténmentes morzsában, majd forró olajban süsd ki a kroketteket.