Olcsó, finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető gluténmentes sütireceptet keresel? Íme a tökéletes megoldás: laktóz- és gluténmentes márványos sütemény.
Laktóz- és gluténmentes márványos sütemény hozzávalói:
- 5 db tojás
- 25 dkg margarin
- 25 dkg Enjoy Free gluténmentes lisztkeverék
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg gluténmentes kakaópor
Mentes márványos sütemény elkészítése:
- A tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a puha margarint és a vaníliás cukrot és keverd ismét alaposan össze.
- Az Enjoy free lisztkeverékbe szitáld bele a gluténmentes sütőport.
- A cukros margarinos masszába keverd bele a lisztes keveréket, majd apránként forgasd bele a tojásfehérjehabot.
- A gluténmentes tésztamasszát oszd ketté. Az egyik felébe szitáld bele a kakaóport és keverd össze.
- Egy kenyérsütőformát kenj ki margarinnal és szórd meg gluténmentes liszttel. Tegyél bele néhány kanál fehér masszát, aztán néhány kanál kakaósat és ezt ismételgesd addig, míg el nem fogynak a masszák.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt sül át ez a mennyiség a kenyérsütőformában.
- Mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát. Ha valamelyest kihűlt borítsd ki a formából.
- Tálalás előtt szitálhatsz rá porcukrot, de anélkül is nagyon finom.