laktóz- és gluténmentes márványos sütemény

Olcsó, finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető gluténmentes sütireceptet keresel? Íme a tökéletes megoldás: laktóz- és gluténmentes márványos sütemény.

Laktóz- és gluténmentes márványos sütemény hozzávalói:

Mentes márványos sütemény elkészítése:

  • A tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a puha margarint és a vaníliás cukrot és keverd ismét alaposan össze.
  • Az Enjoy free lisztkeverékbe szitáld bele a gluténmentes sütőport.
  • A cukros margarinos masszába keverd bele a lisztes keveréket, majd apránként forgasd bele a tojásfehérjehabot.
  • A gluténmentes tésztamasszát oszd ketté. Az egyik felébe szitáld bele a kakaóport és keverd össze.
  • Egy kenyérsütőformát kenj ki margarinnal és szórd meg gluténmentes liszttel. Tegyél bele néhány kanál fehér masszát, aztán néhány kanál kakaósat és ezt ismételgesd addig, míg el nem fogynak a masszák.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt sül át ez a mennyiség a kenyérsütőformában.
  • Mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát. Ha valamelyest kihűlt borítsd ki a formából.
  • Tálalás előtt szitálhatsz rá porcukrot, de anélkül is nagyon finom.

További gluténmentes kevert sütemények receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük