A medvehagymás receptek tára bizony nem csak a medvehagyma krémlevesből, a medvehagyma pestoból és a medvehagymás pogácsából áll. Számos finom étel készíthető még ezzel a tavaszi erdei finomsággal. Íme egy remek példa: medvehagymás tésztaszósz, természetesen gluténmentesen.
Medvehagymás tésztaszósz hozzávalói:
- 4 db egész tojás
- 2 dl főzőtejszín
- 8-10 db friss medvehagymalevél
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- kb. 10 dkg reszelt sajt (kemény vagy félkemény)
- kb. 50 dkg gluténmentes száraztészta
Medvehagymás szósz elkészítése:
- Valószínűleg ennél egyszerűbben nem készül tésztaszósz.
- A 4 db egész tojást, a 2 dl tejszínt, a medvehagymaleveleket, a sót és a borsot tedd egy tálas mixerbe és jól dolgozd össze.
- A gluténmentes száraztésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzd meg, majd öntsd le róla a vízet.
- A tojásos masszát öntsd át egy lábosba, tedd hozzá a kifőtt tésztát és alacsony hőn kissé melegítsd, sűrítsd össze az egészet. Vigyázz, hogy a tojások ne süljenek meg és ne csomósodjanak össze! A tészta kissé magába szívja a medvehagymás tésztaszószt.
- Tálalásig tartsd fedő alatt a medvehagymás tésztaszószos tésztát. Ha szükséges még sózd meg.
- Tálaláskor reszelj rá sajtot.