medvehagymás tésztaszósz

A medvehagymás receptek tára bizony nem csak a medvehagyma krémlevesből, a medvehagyma pestoból és a medvehagymás pogácsából áll. Számos finom étel készíthető még ezzel a tavaszi erdei finomsággal. Íme egy remek példa: medvehagymás tésztaszósz, természetesen gluténmentesen.

Medvehagymás tésztaszósz hozzávalói:

  • 4 db egész tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • 8-10 db friss medvehagymalevél
  • ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • kb. 10 dkg reszelt sajt (kemény vagy félkemény)
  • kb. 50 dkg gluténmentes száraztészta

Medvehagymás szósz elkészítése:

  • Valószínűleg ennél egyszerűbben nem készül tésztaszósz.
  • A 4 db egész tojást, a 2 dl tejszínt, a medvehagymaleveleket, a sót és a borsot tedd egy tálas mixerbe és jól dolgozd össze.
  • A gluténmentes száraztésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzd meg, majd öntsd le róla a vízet.
  • A tojásos masszát öntsd át egy lábosba, tedd hozzá a kifőtt tésztát és alacsony hőn kissé melegítsd, sűrítsd össze az egészet. Vigyázz, hogy a tojások ne süljenek meg és ne csomósodjanak össze! A tészta kissé magába szívja a medvehagymás tésztaszószt.
  • Tálalásig tartsd fedő alatt a medvehagymás tésztaszószos tésztát. Ha szükséges még sózd meg.
  • Tálaláskor reszelj rá sajtot.

További gluténmentes tésztaételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük