Valóban ez a legfinomabb krumplisaláta receptje? Csak akkor bizonyosodhatsz meg róla, ha kipróbálod. Ne aggódj finom és laktató lesz. Ne habozz, készítsd el még ma! Imádni fogjátok!
Olajos-mustáros krumplisaláta hozzávalói:
- 1 kg főzni való burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál almaecet vagy világos színű gyümölcsecet
- só ízlés szerint
- fél kávéskanál őrölt színes bors
- 5 dl zöldségalaplé
- 2 evőkanál magos mustár
- 100 ml olívaolaj
- 150 g vaj
- fél evőkanál Enjoy free gluténmentes lisztkeverék vagy érkezési keményítő
- 2 evőkanál szárított, aprított metélőhagyma
Legfinomabb krumplisaláta elkészítése:
- A főzni való burgonyát mosd meg alaposan, sós vízben héjában főzd meg, ha kissé meghűlt pucold meg és karikázd fel.
- A vöröshagymát aprítsd fel, öntsd rá az ecetet, add hozzá a sót és az őrölt borsot.
- A felkarikázott krumplit a hagymás keverékkel felváltva rétegezd bele egy tálba.
- Az Enjoy free gluténmentes lisztet keverd össze csomómentesen a mustárral, a megolvasztott vajjal és az olívaolajjal. Ezt öntsd fel a zöldségalaplével és végül keverd bele a snidlinget. Ezt a zamatos levet öntsd rá a hagymás keverékkel rétegzett főtt krumplira.
- Minimum 3-4 órára tedd a hűtőbe fogyasztás előtt.