Bőven terem a friss paradicsom a kertben? Próbáld ki ezt az olasz tésztaételt gluténmentesen! Paradicsomos tészta friss paradicsomból.
Paradicsomos tészta friss paradicsomból hozzávalói:
- kb. 1 kg friss paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- néhány evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 kk. oregánó
- 25 dkg gluténmentes tészta
- parmezán sajt (opcionális)
Paradicsomos tészta elkészítése:
- A friss paradicsomokat mosd meg és a tetejükre kés segítségével vágj 1-1 X-et, majd dobd forró vízbe a paradicsomokat, kb. 1 perc elteltével vedd ki őket és húzd le a héjukat.
- Melegítsd meg az olívaolajat, de ne forrósítsd fel, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és 1-2 percig pirítsd az olívaolajon. Add hozzá a felkockázott paradicsomokat, sózd és borsozd.
- Lefedve főzd meg a fokhagymás paradicsomot, ha kész add hozzá a bazsalikomot és egy kevés oregánót. az egészet keverd jól össze.
- Bármilyen gluténmentes száraztésztát főzz ki a csomagoláson feltüntetett utasítások alapján, majd öntsd rá a paradicsomszószt és keverd alaposan össze.
- Tálalás után reszelhetsz rá parmezánt, de önmagában is nagyon ízletes tésztaétel.