Van egy kis gomba a tarsolyodban és készítenél valami zamatos tésztás ételt? A megoldás: csibegombás-vargányás tejszínes spagetti. Próbáld ki!
Csibegombás-vargányás tejszínes spagetti hozzávalói:
- olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejszín
- 1 csipet sáfrány
- 1 db zöldségleveskocka
- 2 evőkanál balzsamecet
- fél dl fehérbor
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
- 1 marék vargánya
- 25 dkg csibegomba
- gluténmentes spagetti
Csibegombás-vargányás tejszínes spagetti hozzávalói:
- Ha szárított vargányával dolgozol áztasd be langyos vízbe.
- Kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, kb. két percig alacsony lángon pirítsd őket együtt, majd öntsd hozzá a tejszínt.
- A zöldségleveskockát tört néhány apróbb részre és tedd a tejszínbe, majd tedd bele a sáfrányt, a balzsamecetet, a fehérbort és a mézet is. Ízlés szerint sózd és borsozd a tejszínes mártást.
- Forrald fel a szósz és alacsony hőn sűrítsd be.
- Ha szárított vargányával dolgozol öntsd le róla a vizet, csepegtesd le és vágd kisebb darabokra. Ha friss vargányád van pucold és mosd meg alaposan, majd vágd fel kisebb darabokra.
- Kevés olívaolajon kezd el lepirítani a csibegombát, majd add hozzá a vargányadarabokat és pirítsd össze a kétféle gombát.
- Ha a gombák megfelelően megpárolódtak és a tejszínes mártás is kellően sűrű öntsd össze őket.
- Főzz ki gluténmentes spagettit a csomagoláson látható utasítások szerint, majd a tálaláskor merj a tejszínes-gombás szószból a tészta tetejére.
Jó étvágyat!
Szuper recept! Egyszerűen elkészíthető és nagyon fincsi.