csibegombás-vargányás spagetti

Van egy kis gomba a tarsolyodban és készítenél valami zamatos tésztás ételt? A megoldás: csibegombás-vargányás tejszínes spagetti. Próbáld ki!

Csibegombás-vargányás tejszínes spagetti hozzávalói:

Csibegombás-vargányás tejszínes spagetti hozzávalói:

  • Ha szárított vargányával dolgozol áztasd be langyos vízbe.
  • Kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, kb. két percig alacsony lángon pirítsd őket együtt, majd öntsd hozzá a tejszínt.
  • A zöldségleveskockát tört néhány apróbb részre és tedd a tejszínbe, majd tedd bele a sáfrányt, a balzsamecetet, a fehérbort és a mézet is. Ízlés szerint sózd és borsozd a tejszínes mártást.
  • Forrald fel a szósz és alacsony hőn sűrítsd be.
  • Ha szárított vargányával dolgozol öntsd le róla a vizet, csepegtesd le és vágd kisebb darabokra. Ha friss vargányád van pucold és mosd meg alaposan, majd vágd fel kisebb darabokra.
  • Kevés olívaolajon kezd el lepirítani a csibegombát, majd add hozzá a vargányadarabokat és pirítsd össze a kétféle gombát.
  • Ha a gombák megfelelően megpárolódtak és a tejszínes mártás is kellően sűrű öntsd össze őket.
  • Főzz ki gluténmentes spagettit a csomagoláson látható utasítások szerint, majd a tálaláskor merj a tejszínes-gombás szószból a tészta tetejére.

Jó étvágyat!

1 hozzászólás

  1. Szuper recept! Egyszerűen elkészíthető és nagyon fincsi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük