carbonara recept, gluténmentes ételek

Imádod az olasz konyhát, az olasz tésztaételeket? Készíts ma valami tipikusan olasz ételt! Carbonara spagetti: csak néhány alapanyagra van szükséged és könnyűszerrel elkészítheted ezt az olasz tésztaételt gluténmentesen is.

Carbonara spagetti gluténmentesen hozzávalói 4 főre:

Carbonara spagetti elkészítése:

  • A csíkokra vágott szalonnát hidegen tedd a serpenyőbe és pirítsd meg. Ha szükséges adj hozzá egy kis olívaolajat, de nem fog kelleni.
    Amikor a szalonna megpirul, vedd ki, és a zsiradékot hagyd a serpenyőben, mert kelleni fog még a tésztához.
  • Tegyél fel vízet főni a tészta kifőzéséhez és a vízgőz felett állj neki a carbonara szósz készítéséhez.
  • A tojásokat vízgőz felett verd fel a sajttal kézi habverővel. A tojások ne érintkezzenek hirtelen hővel, mert akkor „megrántottásodnak”.
    A hőmérséklet ne menjen 75 fok fölé. A tojást a vízgőz felett kevergesd maximum 54 fokig melegítve. Ha már krémes lett a szósz, tegyük félre.
  • A megfőtt tésztát vedd ki a főzővízből és tedd bele a szalonna után maradt zsiradékos serpenyőbe. 3-4 merőkanál főzővizet tegyél hozzá, és keverd össze. Amikor a zsiradék és a víz emulzionált, vedd le a serpenyőt a tűzről, keverd hozzá a szószt és tedd rá a szalonna darabokat, majd frissen őrölt borssal ízesítsd.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük