Imádod az olasz konyhát, az olasz tésztaételeket? Készíts ma valami tipikusan olasz ételt! Carbonara spagetti: csak néhány alapanyagra van szükséged és könnyűszerrel elkészítheted ezt az olasz tésztaételt gluténmentesen is.
Carbonara spagetti gluténmentesen hozzávalói 4 főre:
- 4 tojássárgája és 2 egész tojás
- 300 g parmezán vagy pecorino sajt reszelve
- 200 g tokaszalonna
- őrölt bors
- csipetnyi só
- gluténmentes spagetti tészta
Carbonara spagetti elkészítése:
- A csíkokra vágott szalonnát hidegen tedd a serpenyőbe és pirítsd meg. Ha szükséges adj hozzá egy kis olívaolajat, de nem fog kelleni.
Amikor a szalonna megpirul, vedd ki, és a zsiradékot hagyd a serpenyőben, mert kelleni fog még a tésztához. - Tegyél fel vízet főni a tészta kifőzéséhez és a vízgőz felett állj neki a carbonara szósz készítéséhez.
- A tojásokat vízgőz felett verd fel a sajttal kézi habverővel. A tojások ne érintkezzenek hirtelen hővel, mert akkor „megrántottásodnak”.
A hőmérséklet ne menjen 75 fok fölé. A tojást a vízgőz felett kevergesd maximum 54 fokig melegítve. Ha már krémes lett a szósz, tegyük félre. - A megfőtt tésztát vedd ki a főzővízből és tedd bele a szalonna után maradt zsiradékos serpenyőbe. 3-4 merőkanál főzővizet tegyél hozzá, és keverd össze. Amikor a zsiradék és a víz emulzionált, vedd le a serpenyőt a tűzről, keverd hozzá a szószt és tedd rá a szalonna darabokat, majd frissen őrölt borssal ízesítsd.
Jó étvágyat!