carbonara recept, gluténmentes ételek

Carbonara spagetti gluténmentesen:

Carbonara spagetti gluténmentesen:

Carbonara spagetti hozzávalói 4 főre:

  • 4 tojás sárgája és 2 egész tojás
  • 300 g parmezán vagy pecorino sajt reszelve
  • 200 g tokaszalonna
  • őrölt bors
  • csipetnyi só
  • gluténmentes spagetti tészta

Carbonara spagetti elkészítése:

  • A csíkokra vágott szalonnát hidegen tedd a serpenyőbe és pirítsd meg. Ha szükséges adj hozzá egy kis olívaolajat, de nem fog kelleni.
    Amikor a szalonna megpirul, vedd ki, és a zsiradékot hagyd a serpenyőben, mert kelleni fog még a tésztához.
  • Tegyél fel vízet főni a tészta kifőzéséhez és a vízgőz felett állj neki a carbonara szósz készítéséhez.
  • A tojásokat vízgőz felett verd fel a sajttal kézi habverővel. A tojások ne érintkezzenek hirtelen hővel, mert akkor “megrántottásodnak”.
    A hőmérséklet ne menjen 75 fok fölé. A tojást a vízgőz felett kevergesd maximum 54 fokig melegítve. Ha már krémes lett a szósz, tegyük félre.
  • A megfőtt tésztát vedd ki a főzővízből és tedd bele a szalonna után maradt zsiradékos serpenyőbe. 3-4 merőkanál főzővizet tegyél hozzá, és keverd össze. Amikor a zsiradék és a víz emulzionált, vedd le a serpenyőt a tűzről, keverd hozzá a szószt és tedd rá a szalonna darabokat, majd frissen őrölt borssal ízesítsd.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük