gluténmetes almás sütemény, rizsliszttel készült sütemény

Gluténmentes almás piskótatekercs

Sok-sok alma termett és készítenél egy finom almás süteményt? Valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptet keresel? Íme: gluténmentes almás piskótatekercs rizsliszttel.

Gluténmentes almás piskótatekercs hozzávalói:

  • 5 db tojás
  • 5 ek. kristálycukor
  • 5 ek. rizsliszt
  • 4-6 db alma
  • további néhány evőkanál kristálycukor
  • őrölt fahéj (opcionális)
  • zsiradék és rizsliszt a tepsi kikenéséhez

Gluténmentes almás piskótatekercs elkészítése:

  • A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját verd fehéredésig a cukorral, majd add hozzá a rizslisztet is és újra keverd át alaposan.
  • A cukros-rizslisztes masszába óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot.
  • Egy nagy, lapos tepsibe teríts sütőpapírt.
  • Az almákat hámozd meg és reszeld le.
  • A tepsiben fekvő sütőpapírra egyenletesen oszlasd el a reszelt almát, majd hintsd meg néhány evőkanál kristálycukorral és esetleg őrölt fahéjjal.
  • Öntsd a piskótatésztát a tepsibe a reszelt alma tetejére és egyenletes vastagságúra simítsd el benne.
  • Ez az adag tészta egy 35 x 35 cm nagyságú tepsiben.
  • 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel max. 8-10 perc alatt átsül a tészta.
  • Hagyd a tepsiben kihűlni a piskótatésztát, így könnyebb lesz kiszedni belőle.
  • Ha teljesen kihűlt vedd ki a reszelt almás tésztalapot a tepsiből óvatosan..
  • Ami a sütőben a felső oldala volt, azzal az oldalával lefele fektesd a piskótatésztát egy kiterített, tiszta konyharuhára, majd a konyharuha segítségével tekerd fel az almás tésztát.
  • Tálalhatod porcukorral megszórva vagy natúron is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük