Sok-sok alma termett és készítenél egy finom almás süteményt? Valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptet keresel? Íme: gluténmentes almás piskótatekercs rizsliszttel.
Gluténmentes almás piskótatekercs hozzávalói:
- 5 db tojás
- 5 ek. kristálycukor
- 5 ek. rizsliszt
- 4-6 db alma
- további néhány evőkanál kristálycukor
- őrölt fahéj (opcionális)
- zsiradék és rizsliszt a tepsi kikenéséhez
Gluténmentes almás piskótatekercs elkészítése:
- A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját verd fehéredésig a cukorral, majd add hozzá a rizslisztet is és újra keverd át alaposan.
- A cukros-rizslisztes masszába óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot.
- Egy nagy, lapos tepsibe teríts sütőpapírt.
- Az almákat hámozd meg és reszeld le.
- A tepsiben fekvő sütőpapírra egyenletesen oszlasd el a reszelt almát, majd hintsd meg néhány evőkanál kristálycukorral és esetleg őrölt fahéjjal.
- Öntsd a piskótatésztát a tepsibe a reszelt alma tetejére és egyenletes vastagságúra simítsd el benne.
- Ez az adag tészta egy 35 x 35 cm nagyságú tepsiben.
- 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel max. 8-10 perc alatt átsül a tészta.
- Hagyd a tepsiben kihűlni a piskótatésztát, így könnyebb lesz kiszedni belőle.
- Ha teljesen kihűlt vedd ki a reszelt almás tésztalapot a tepsiből óvatosan..
- Ami a sütőben a felső oldala volt, azzal az oldalával lefele fektesd a piskótatésztát egy kiterített, tiszta konyharuhára, majd a konyharuha segítségével tekerd fel az almás tésztát.
- Tálalhatod porcukorral megszórva vagy natúron is.