Próbálj ki valami újat a kifőtt tésztához! Íme egy egyszerűen elkészíthető, zamatos ragu: sonkás, aszalt paradicsomos, tejszínes szósz tésztához.
Tejszínes szósz tésztához hozzávalói:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg füstölt sonka
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 4 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál metélőhagyma
- só, ha szükséges
- 10 dkg reszelt trappista sajt
Sonkás, aszalt paradicsomos, tejszínes szósz elkészítése tésztához:
- A vöröshagymát pucold meg és kockázd fel, a metélőhagymát aprítsd fel, az aszalt paradicsomot és a füstölt sonkát vágd vékony csíkokra.
- Az olívaolajon kezd el pirítani a vöröshagymát, majd add hozzá a füstölt sonkát, 1 perc múlva az aszalt paradicsomot.
- Öntsd rá a főzőtejszínt, majd add hozzá a metélőhagymát.
- A szószt főzd sűrűre, ha szükséges sózd, de lehet, hogy a sonka miatt nem igényel a tejszínes szósz több sót.
- Főzd ki a gluténmentes száraztésztát a zacskón található utasítás szerint.
- Találáskor a tészta tetejére merj a tejszínes szószból, majd szórd meg reszelt sajttal.