Imádod a tésztás ételeket? Gluténallergiásként sem kell lemondanod a finomabbnál finomabb, ízletes tésztaféleségekről. Örök kedvenc: milánói makaróni gluténmentesen.
Milánói makaróni hozzávalói:
- 50 dkg gluténmentes makaróni tészta
- kb. 40 dkg darált sertéshús
- zsiradék
- 1 db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 1 csipet bors
- 1-2 db babérlevél
- 1 kk. oregánó
- 1 kk. kakukkfű
- 1 kk. bazsalikom
- 1 kk. rozmaring
- 1 tk. mustár
- 2 ek. méz
- 2 db sűrített paradicsomkonzerv
- reszelt sajt a tetejére
Milánói makaróni gluténmentesen elkészítése:
- Az apróra vágott vöröshagymát süsd üvegesre a zsíradékon, majd add hozzá a darált húst, a sót és a borsot.
- Az egészet fedő alatt párold puhára, majd add hozzá a mustárt és a fűszereket: a babérlevelet, az oregánót, a kakukkfűvet, a bazsalikomot és végül a rozmaringot.
- Végül keverd bele a sűrített paradicsomot és és édesítsd a mézzel ízlés szerint.
- Főzd a ragut sűrűre.
- A tálaláshoz használj gluténmentes makaróni tésztát. A gluténmentes csőtésztát főzd ki a csomagoláson található utasítás szerint, majd szedd tányérra és halmozd a tészta közepére a milánói raguból és reszelj sajtot a tetejére.