lasagne recept, lasagne tészta

Miután már minden népszerű tészta létezik gluténmentes változatban, így nem kell lemondanod kedvenc tésztaételeidről sem. Most már készíthet a lasagne is gluténmentesen.

Gluténmentes lasagne hozzávalói:

Lasagne ragu hozzávalói:

Besamel mártás hozzávalói:

Lasagne további hozzávalói:

  • gluténmentes lasagne tészta
  • sajt a szóráshoz

Gluténmentes lasagne elkészítése:

Lasagne elkészítése gluténmentesen:

  • A hagymát a fokhagymával és a répával kevés olajon lepirítsd meg egy lábosban, majd add hozzá a darált húst, majd pirítsd együtt fehéredésig.
  • Öntsd fel a húsos ragut a paradicsomlével, add hozzá az összes fűszert és főzd sűrűre a mártást.
  • Amíg fő a ragu, készítsd el a besamelt: a vajat olvaszd meg egy gyorsforralóban és keverd simára a riszliszttel, mint egy rántás alapot. Öntsd fel forró tejjel, fűszerezd be és besűrűsödésig főzd kis lángon (kb. 2 perc).
  • Egy jénai tálban vagy tepsiben kezd el rétegezni a tésztát, a besamelt és a ragut. Az alján tészta legyen, a tetején pedig besamel, amit szórj meg reszelt sajttal.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt fóliával lefedve süsd össze a lasagnet. Majd vedd le a fóliát és pirítsd aranybarnára a lasagne tetejét. Várj a tálalással addig, míg egy kissé meghűl az étel, így nem fognak szétcsúszni a rétegek.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük