Miután már minden népszerű tészta létezik gluténmentes változatban, így nem kell lemondanod kedvenc tésztaételeidről sem. Most már készíthet a lasagne is gluténmentesen.
Gluténmentes lasagne hozzávalói:
Lasagne ragu hozzávalói:
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 3 dl paradicsomlé
- 1 kk. kakukkfű
- 1 kk. oregánó
- 1 tk. bazsalikom
- 1 kk. majoránna
- 0.5 tk. rozmaring
- 1 csipet szegfűszeg
- 0.5 kg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál kristálycukor
Besamel mártás hozzávalói:
- 7 dkg vaj
- 3 csapott ek. rizsliszt
- 4 dl tej
- só
- bors
- 1 csipet szerecsendió
Lasagne további hozzávalói:
- gluténmentes lasagne tészta
- sajt a szóráshoz
Gluténmentes lasagne elkészítése:
Lasagne elkészítése gluténmentesen:
- A hagymát a fokhagymával és a répával kevés olajon lepirítsd meg egy lábosban, majd add hozzá a darált húst, majd pirítsd együtt fehéredésig.
- Öntsd fel a húsos ragut a paradicsomlével, add hozzá az összes fűszert és főzd sűrűre a mártást.
- Amíg fő a ragu, készítsd el a besamelt: a vajat olvaszd meg egy gyorsforralóban és keverd simára a riszliszttel, mint egy rántás alapot. Öntsd fel forró tejjel, fűszerezd be és besűrűsödésig főzd kis lángon (kb. 2 perc).
- Egy jénai tálban vagy tepsiben kezd el rétegezni a tésztát, a besamelt és a ragut. Az alján tészta legyen, a tetején pedig besamel, amit szórj meg reszelt sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt fóliával lefedve süsd össze a lasagnet. Majd vedd le a fóliát és pirítsd aranybarnára a lasagne tetejét. Várj a tálalással addig, míg egy kissé meghűl az étel, így nem fognak szétcsúszni a rétegek.
Jó étvágyat!