Gluténmentes galuska hozzávalói:
Gluténmentes nokedli elkészítése:
- Egy nagy tálosba tegyél fel vízet főni és adj hozzá egy evőkanálnyi zsíradékot.
- A rizslisztet és a sót öntsd el keverőtálba, majd add hozzá a 2 dbegész tojás és keverd el amennyire tudod.
- A tésztához apránként öntsd hozzá a vízet és dolgozd össze a tésztát.
- Se túl kemény, se túl lágy ne legyen akkor tudod jó ütemben beleszaggatni a főzővízbe.
- Ha a víz már forr szaggasd bele a nokedlit. Inkább kisebb adagokban csináld, hogy 1-1 adag szaggatásával gyorsan végezz, hogy egyenletesen főtt nokedlit kapj.
- A galuska / nokedli kiváló körete pörköltöknek, borjúpaprikásnak. De a tojásos nokedli is kedvelt ételünk.
Jó étvágyat!