gluténmentes köret, gluténmentes tészta, gluténmentes recept

Gluténmentes galuska rizslisztből:

Gluténmentes galuska hozzávalói:

Gluténmentes nokedli elkészítése:

  • Egy nagy tálosba tegyél fel vízet főni és adj hozzá egy evőkanálnyi zsíradékot.
  • A rizslisztet és a sót öntsd el keverőtálba, majd add hozzá a 2 dbegész tojás és keverd el amennyire tudod.
  • A tésztához apránként öntsd hozzá a vízet és dolgozd össze a tésztát.
  • Se túl kemény, se túl lágy ne legyen akkor tudod jó ütemben beleszaggatni a főzővízbe.
  • Ha a víz már forr szaggasd bele a nokedlit. Inkább kisebb adagokban csináld, hogy 1-1 adag szaggatásával gyorsan végezz, hogy egyenletesen főtt nokedlit kapj.
  • A galuska / nokedli kiváló körete pörköltöknek, borjúpaprikásnak. De a tojásos nokedli is kedvelt ételünk.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük