gyümölcsleves, ribiszkeleves gluténmentes leves

Ribizlileves gluténmentesen

Egyszerű ribizlileves gluténmentesen: csak néhány hozzávalóra van szükséged hozzá, gyorsan és egyszerűen elkészíthető és mindenki szeretni fogja.

Ribizlileves hozzávalói:

Ribizlileves gluténmentesen elkészítése:

  • A ribizlit tedd fel főni annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi.
  • Add hozzá a vaníliás cukrot, a csipet sót és néhány szem szegfűszeget.
  • Ha a ribizlik már kezdenek szétesni, vedd vissza a hőmérsékletet és óvatosan keverd bele a tejszínt. Főzd össze az egészet!
  • Ha langyosra hűlt keverj bele mézet ízlés szerint. Ha a mézet nem forró (max. 40 fokos) ételbe, italba teszed, nem csak édesítőszer lesz, hanem a méz jótékony hatásai is megmaradnak.

Tipp: a megmaradt befőttek levét tedd félre és ha gyümölcsleves főzöl, víz helyett vagy a víz egy része helyett használd fel a befőttlevet.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük