Egyszerű ribizlileves gluténmentesen: csak néhány hozzávalóra van szükséged hozzá, gyorsan és egyszerűen elkészíthető és mindenki szeretni fogja.
Ribizlileves hozzávalói:
- 40 dkg ribizli
- kb. 3-4 dl víz
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 4 dl főzőtejszín
- szegfűszeg
- méz
Ribizlileves gluténmentesen elkészítése:
- A ribizlit tedd fel főni annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi.
- Add hozzá a vaníliás cukrot, a csipet sót és néhány szem szegfűszeget.
- Ha a ribizlik már kezdenek szétesni, vedd vissza a hőmérsékletet és óvatosan keverd bele a tejszínt. Főzd össze az egészet!
- Ha langyosra hűlt keverj bele mézet ízlés szerint. Ha a mézet nem forró (max. 40 fokos) ételbe, italba teszed, nem csak édesítőszer lesz, hanem a méz jótékony hatásai is megmaradnak.
Tipp: a megmaradt befőttek levét tedd félre és ha gyümölcsleves főzöl, víz helyett vagy a víz egy része helyett használd fel a befőttlevet.
Jó étvágyat!