Nincs túl sok időd, de ennél egy finom és egészséges sütit? Egyszerűen és gyorsan elkészíthető gluténmentes sütemény nem csak gluténérzékenyeknek: mákos-almás kevert süti Free from gluten liszttel. Próbáld ki!
Mákos-almás kevert süti hozzávalói:
- 20 dkg Free from glutén gluténmentes lisztkeverék
- 15 dkg nyírfacukor (kristálycukor is jó)
- 10 dkg mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 2 db alma
- 1 dl tej
- 0,5 dl kókuszolaj
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
Mákos-almás kevert süti elkészítése Free from gluten liszttel:
- A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot.
- A tojássárgákat keverd habosra a nyírfacukorral, majd add hozzá a kókuszolajat és a tejet és keverd alaposan össze a masszát.
- Keverd össze a többi száraz hozzávalókat: a gluténmentes lisztkeveréket, a vaníliás cukrot, a gluténmentes sütőport és a mákot.
- Az almákat hámozd meg, negyedeld el, távolítsd el a csumájukat és reszeld le nagy lyukú reszelőn
- A lisztes-mákos keveréket keverd össze a tojásos masszával, majd keverd bele a reszelt almát, végül finoman forgasd bele a tojásfehérjehabot.
- A tepsit kend ki zsiradékkal, szórd meg egyenletes rizsliszttel, öntsd bele a tésztát és egyengesd el benne.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt átsül az mákos-almás kevert gluténmentes sütemény. Mielőtt kivennéd a tepsit a sütőből végezz tűpróbát.
- Ez az adag tészta egy 32 x 19 cm-es tepsibe megfelelő adag.
További gluténmentes receptek mákkal:
- Meggyes-mákos gluténmentes kevert sütemény
- Gluténmentes mákos kevert sütemény
- Almás-mákos kevert gluténmentes sütemény
- Gluténmentes mákos meggytorta
- Citromos-mákos gluténmentes keksz
- Gluténmentes almás-mákos muffin
- Almás-mákos gluténmentes torta
- Gluténmentes mákos almás pite
- Máklisztes kevert sütemény
- Gluténmentes mákos guba