gluténmentes desszert, gluténmentes mákos süti

Megmaradt néhány gluténmentes kiflid és már nem kimondottan puha vagy kiflisütésre adtad a fejed, de kissé keményre sikerült? Ne csüggedj, ne dobd ki, készítsd belőlük valami mást. A megoldás: gluténmentes mákos guba!

Gluténmentes mákos guba hozzávalói:

Guba hozzávalói:

Vaníliasodó hozzávalói:

  • 4 db tojássárgája
  • 6 ek. cukor
  • 2 ek. rizsliszt
  • 1 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Gluténmentes mákos guba elkészítése:

  • Kezd el melegíteni a tejet, de ne forrald fel, csak takarékon melegítsd.
  • A tojások sárgáját keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a keveréket a meleg, de nem forró tejhez.
  • A darált mákot keverd el a porcukorral.
  • Kenj ki zsiradékkal egy tepsit (ez az adag egy 25 x 35 x 5 cm-es tepsibe pont méret) és tegyél a tepsibe egy réteg karikákra vágott kiflit. Ezt locsold meg a tojásos-cukros tejjel, majd szórd meg porcukros mákkal.
  • Ezt a rétegezést ismételd meg még egyszer vagy kétszer míg elfogynak a hozzávalók.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd meg a mákos gubát.

Gluténmentes vaníliás sodó elkészítése:

  • A tojások sárgáját keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a 2 ek. rizslisztet és kevés tejet.
  • Tedd gőz fölé a tálat és öntsd hozzá a maradék tejet, majd sűrítsd be a vanília sodót a gőz felett (kb. 20 perc).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük