Minden nap egy alma az orvost távol tartja. De az alma nem csak frissen fogyasztható, hanem kiváló süteményekbe is. Próbáld ki ezt a gluténmentes almás-mákos muffin receptet!
Gluténmentes almás-mákos muffin hozzávalói:
- 15 dkg darált mák
- 50 dkg alma
- 3 dl joghurt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál rizsliszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 3 evőkanál méz
Gluténmentes almás-mákos muffin elkészítése:
- Hámozd meg és reszeld le az almákat, keverd össze 1-2 kanál cukorral és tedd félre kb. 30 percere. Ha kiengedte a levét nyomkod ki. A lére nincs szükség a süteményhez.
- Keverd össze a tojásokat a sóval és a vaníliás cukorral. Add hozzá a joghurtot, az olvasztott vajat, végül a reszelt almát és a darált mákot.
- A sütőport keverd össze a rizsliszttel és ezt a keveréket is keverd bele a tésztába, ízlés szerint édesítsd mézzel.
- Kanalazd a tésztát a muffin formákba és 180 fokos sütőben süsd addig, míg pirulni nem kezd az oldala.
A muffin sütés aranyszabályai
Te vajon helyesen készíted a muffint? Talán nem is gondolnád, hogy ha erre a néhány dologra odafigyelsz muffin sütés közben az elkészült muffin még jobb lesz.
Összegyűjtöttük mire figyelj muffin készítés közben.
További gluténmentes muffin recpetek:
- Mézeskalács-fűszeres almás muffin gluténmentesen
- Gyors bögrés gluténmentes szedres muffin
- Őszibarackos muffin gluténmentesen
- Gluténmentes szilvásgombóc muffin
- Tojás-, tej- és gluténmentes csokis muffin
- Gluténmentes almás-mákos muffin
- Kókuszos-csokis muffin gluténmentesen rizsliszttel
- Gluténmentes almás-túrós muffin
- Tejcsokis muffin gluténmentesen
- Gluténmentes csokis muffin Alfa-mix lisztkeverékből