gluténmentes muffin, gluténmentes sütik

Minden nap egy alma az orvost távol tartja. De az alma nem csak frissen fogyasztható, hanem kiváló süteményekbe is. Próbáld ki ezt a gluténmentes almás-mákos muffin receptet!

Gluténmentes almás-mákos muffin hozzávalói:

Gluténmentes almás-mákos muffin elkészítése:

  • Hámozd meg és reszeld le az almákat, keverd össze 1-2 kanál cukorral és tedd félre kb. 30 percere. Ha kiengedte a levét nyomkod ki. A lére nincs szükség a süteményhez.
  • Keverd össze a tojásokat a sóval és a vaníliás cukorral. Add hozzá a joghurtot, az olvasztott vajat, végül a reszelt almát és a darált mákot.
  • A sütőport keverd össze a rizsliszttel és ezt a keveréket is keverd bele a tésztába, ízlés szerint édesítsd mézzel.
  • Kanalazd a tésztát a muffin formákba és 180 fokos sütőben süsd addig, míg pirulni nem kezd az oldala.

A muffin sütés aranyszabályai

Te vajon helyesen készíted a muffint? Talán nem is gondolnád, hogy ha erre a néhány dologra odafigyelsz muffin sütés közben az elkészült muffin még jobb lesz.
Összegyűjtöttük mire figyelj muffin készítés közben.

További gluténmentes muffin recpetek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük