gluténmentes torta, almás-mákos sütemény

Alma és mák, kitűnő pároos! Készíts ezzel a két alapanyaggal egy finom tortát! Almás-mákos gluténmentes torta nem csak ünnepnapokra.

Almás-mákos gluténmentes torta hozzávalói:

Almás-mákos gluténmentes torta elkészítése:

  • Készíts egy 6 tojásos gluténmentes piskótát.
  • Verd kemény habbá a tojásfehérjéket. Keverd fehéredésig a tojások sárgáját a kristálycukorral, majd keverd hozzá a rizslisztet és a darált mákot is és ismét jól dolgozd össze. Végül óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot a masszába.
  • Kizsírozott, rizsliszttel megszórt kerek tortaformába öntsd a tésztát. Rázd meg óvatosan a tortaformát, hogy a tészta felülete egyenletes legyen.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süsd meg a piskótát. Ha elkészült a tészta vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni a tortaformában.
  • Ha a tészta kihűlt vágd ketté, csinálj belőle két szintet.
  • Az almákat hámozd meg, reszeld le nagy lyukú reszelőn, locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
  • A reszelt almát egy nagyobb lábasban kezd el párolni. Add hozzá a mézet, a fahéjat, valamint a vízzel csomómentesre elkevert vaníliás pudingport. Főzd sűrűre az almás krémet.
  • A tortalap alsó részét fektesd vissza a tortaformába, a gyűrűt is csatold vissza. Az almás massza felét kanalazd a tésztára és egyengesd el, majd tedd rá a tészta felső részét. Erre kanalazd rá az almás massza másik felét és egyengesd el, simítsd el.
  • Tedd a tortát a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  • Ha a torta megszilárdult, készítsd el a habos díszítést a szélére és a tetejére. A hideg tejszínhez add hozzá a vaníliás cukrot és kezd el habbá verni. Amikor kezd keményedni hintsd bele a habfixálót és együtt verd kemény habbá.
  • A felvert habbal kend meg vékonyan a torta szélét a maradék tejszínhabot pedig tedd habzsákba és nyomj a torta szélére apró habcsókokat.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük