Rövid idő alatt egyszerűen elkészíthető, húsos-zöldséges egészséges és tápláló étel. Ráadásul gluténmentes :zöldséges karaj.
Zöldséges karaj hozzávalói:
- 80 dkg sertéskaraj
- 50 dkg vegyes zöldség (repa, zöldbab, csemegekukorica, brokkoli, borsó stb.)
- 0,5 l zöldségalaplé
- néhány evőkanál zsiradék
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál majoránna
Karaj elkészítése zöldségekkel:
- A sertéshús szeleteld fel, majd a hússzeletek mindkét oldalát szórd meg sóval, őrölt borssal és a majoránnával. Tedd kicsit félre a húst, hogy az át tudja venni a fűszerek ízét. Az étel elkészítése előtt vágd csíkokra a karajszeleteket.
- Melegítsd meg a zsiradékot egy nagyobb serpenyőben és tedd bele a karajcsíkokat. Fehéredésig süsd a húst néha belekeverve, megrázogatva a serpenyőt.
- Amint a karajcsíkok szépen egyenletes kifehéredtek add hozzá a felkarikázott, felaprított zöldségeket is. Arra ügyelj, hogy ne legyenek túl apró és túl nagy darabok sem, mert nem fognak egyenletes átfőni a zöldségdarabok. Majd öntsd rá a zöldségalaplevet és fedő alatt főzd / párold addig a zöldséges karajt, amíg a húscsíkok és a zöldséges is teljesen át nem puhulnak. Ehhez nem kell túl sok idő (max. 15-20 perc), hiszen karajból és apróbb zöldségdarabokból készül az étel.
- Ha az étel elkészült kóstold meg és a szükséges sózd, esetleg borsozd.
- Ez a zöldséges karaj tálalható tésztával, rizzsel, főtt quinoával stb.