gluténmentes keksz, rizslisztes keksz

Készíts időnként 1-1 kekszet, mert heteken át megőrzik ízüket és jól tárolhatóak. Bármikor előveheted, ha ennél valami gluténmentes nasit és hetekig eláll. Íme egy finom citromos-mákos gluténmentes keksz recept.

Citromos-mákos gluténmentes keksz hozzávalói:

Citromos-mákos gluténmentes keksz elkészítése:

  • Szitál a rizslisztet, az Enjoy free lisztkeveréket, a porcukrot, a darált mákot és a sót egy nagyobb tálba. Keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat.
  • Keverd bele a 2 egész tojást, a citromlevet és dolgozd bele a puha vajat.
  • Az egészet gyúrd össze. Könnyen kezelhető tésztát fogsz kapni. Ha a tészta összeállt, tedd be a hűtőbe 1 órára pihenni.
  • Ha letelt a minimum 1 óra pihentetési idő rizsliszttel megszórd deszkán nyújts ki mákos keksztésztát kb. fél cm vastagra és tetszőleges formájú, mintájú kiszúróval szaggass ki belőle kekszeket.
  • Sütőpapírral leterített sütőlapra tedd a kiszúrt kekszeket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süsd meg őket.
  • A 10 perc elteltével még a tűpróba során a kekszek közepe puhának tűnhet, miközben a széleik már pirulnak. Vedd ki nyugodtan, mert jól átsültek és kihűlve meg fognak szilárdulni.
  • Jól záródó üveg- vagy fémedényben hetekig eltartható és bármikor elővehető a gluténmentes keksz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük