Készítenél egy egyszerű kevert gluténmentes sütit, de feldobnád valamivel? Íme egy jó megoldás: almás kevert sütemény Enjoy free liszttel.
Gluténmentes almás kevert sütemény hozzávalói:
- 40 dkg alma
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 3 egész tojás
- csipet só
- fél teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 20 dkg Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
Almás kevert sütemény elkészítése Enjoy free liszttel:
- Az almákat vágd négy felé, hámozd meg, távolítsd el a csumájukat és reszeld le őket.
- A 3 egész tojást habosítsd fel.
- A puha margarint (vagy vajat) keverd ki jól a cukorral, majd keverd hozzá a felvert tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót és az őrölt fahéjat.
- A lisztet keverd össze a sütőporral és keverd bele a tojásos elegybe.
- Végül keverd bele a tésztába óvatosan a lereszelt almát.
- A tepsit kend ki zsiradékkal, szórd meg egyenletesen gluténmentes liszttel és öntsd bele a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 22-25 perc alatt átsül a gluténmentes almás kevert sütemény. Mielőtt kivennéd a sütőből végezz tűpróbát. Ha teljesen kihűlt fordítsd vedd ki a tepsiből.
- Tálalhatod porcukorral megszórva, de anélkül is nagyon finom.